Siirry sisältöön
Naudan maksapala

Naudan maksapala

Naudan maksapala on herkullista, kun vain jaksaa nähdä hieman vaivaa sen esivalmisteluihin. Ennen kokkausta naudan maksapalasta täytyy nimittäin poistaa muun muassa kalvot. Mietitkö miten se onnistuu? No, näillä vinkeillä saat naudan maksapalan maistumaan entistäkin maukkaammalta.

Valmistusohjeet:

 

 

1. Poista maksasta kalvot. Tee veitsellä pieni alku kalvon ja maksan väliin. Vedä kalvoa sormea apuna käyttäen irti maksan pinnalta. Kalvon poistolla saat aikaiseksi takuumureita maksapihvejä.

 

 

2. Leikkaa maksasta noin sentin paksuisia viipaleita. Leikkaamalla viipaleet vielä poikittain saat kuutioita tai suikaleita.

 

 

3. Jauhettua maksaa saat jauhamalla kalvottomaksi tehdyn maksapalan leikkuriterällä monitoimikoneessa.