Siirry sisältöön
Periaatteena korkea lihapitoisuus

Mikä lihapitoisuus?

Keskelle etikettiä Snellmanin leikkelepakkauksessa on merkitty suurella luku, joka on kokolihaleikkeleissä aina yhtä suuri tai suurempi kuin 80 %. Tuo luku on saanut paraatipaikan tarkoituksella. Se on meille tärkeä asia. Kyseessä on tietenkin lihapitoisuus.

Viime aikojen otsikot mediassa ovat käsitelleet Suomessa myytäviä lihavalmisteita ja niiden sisältöä. On puhuttu paljon siitä, että joidenkin markkinoilla myytävien lihavalmisteiden lihapitoisuus on erittäin alhainen. Siksi lihapitoisuus onkin ehkä ajankohtaisempi asia kuin koskaan.

Snellmanilla lihapitoisuus vähintään 80 %

Olemme ylpeitä siitä, että lihapitoisuus on kaikissa kokolihaleikkeleissämme vähintään 80 %. Sen ansiosta voimme esimerkiksi valmistaa tuotteemme ilman arominvahventeita, kuten natriumglutamaattia E621. Kun tuotteessa on paljon lihaa, makua vahvistavia lisäaineita ei tarvita. Snellmanin kokolihaleikkeleitä ovat esimerkiksi Voileipäkinkku, Ylikypsä kinkku, Ohuen ohut naudanpaisti ja Ohuen ohut keittokinkku. Mutta miksi kokolihatuotteet sisältävät muutakin kuin lihaa?

Kokolihaleikkeleiden valmistukseen tarvitaan suolaa, vettä, mausteita sekä rakenteen ja tuoteturvallisuuden kannalta tärkeitä aineksia. Nämä kaikki yhdessä takaavat murean ja mehukkaan leikkeleen – tietenkin oikein valmistettuna. Suola antaa tuotteeseen makua ja parantaa säilyvyyttä. Vesi tekee leikkeleestä mehukkaan, koska sitä haihtuu kypsytyksen aikana, mutta vettä käytetään meillä kuitenkin erittäin niukasti.

Lihapitoisuus

Lihaisat mutta kevyet leikkeleet

Kokolihaleikkeleisiin käytetään vähärasvaista lihaa, kutean kinkkua, paistia tai filettä. Näin saadaan lihaisat, mutta kevyet leikkeleet. Snellmanin kokolihaleikkeleissä on korkean lihapitoisuuden ansiosta rasvaa vain 1–3 %. Meillä tehdään paljon työtä tuotteidemme kehittämiseksi. Kehittäminen ei koske ainoastaan uusia tuotteita, vaan olemassa olevia tuotteitakin parannellaan jatkuvasti. Meillä on periaatteita ja korkea lihapitoisuus on asia, josta emme tingi. Kyllä lihatalon tuotteissa pitää olla kunnolla lihaa!

Tiesitkö, että:

– Snellmanin kokolihaleikkeleiden lihapitoisuus on vähintään 80 %
– Snellmanin suosituin kokolihaleikkele on Voileipäkinkku!
– Snellmanin Voileipäkinkkua on tehty jo vuodesta 1972 – samalla reseptillä!