Siirry sisältöön
Bavette ja persiljapestolla kuorrutetut kesäkurpitsat,

Bavette ja persiljapestolla kuorrutetut kesäkurpitsat,

4

Naudan kuvepaisti eli ranskalaisittain Bavette on äärettömän mureaa ja maukasta lihaa, kun sen valmistaa kunnolla. Kotimaisena vaihtoehtona Herra Snellman tarjoaa nyt tätä herkkua, tässä herkullisesssa reseptissä.

Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

Ainekset

Pestolla kuorrutetut kesäkurpitsat
  • 2 kpl kesäkurpitsaa
  • loraus öljyä
  • suolaa
Persiljapesto
  • 1 dl kuorittuja manteleita
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
Lisäksi
  • 1 pkt Herra Snellman Bavette (500 g)
  • mustapippuria
  • suolaa
  • paistomittari
  • foliota

Ohje

Nosta Snellman naudan Bavette huoneenlämpöön viimeistään puoli tuntia ennen grillaamista.

Valmista yrttipesto. Kuori valkosipulinkynsi ja leikkaa muutamaan osaan. Lisää kaikki peston ainekset tehosekoittimeen ja aja sileäksi tahnaksi. Jos tehosekoitin ei tahdo pyöriä, voit lisätä tilkan vettä notkeuttamaan pestoa. Nosta pesto sivuun odottamaan.

Pese kesäkurpitsat. Halkaise pitkittäin ja leikkaa muutamaan osaan. Sivele päälle hieman öljyä ja ripottele päällä suolaa.

Mausta liha reilusti suolalla ja mustapippurilla molemmin puolin. Grillaa kuumassa grillissä 5–7 minuuttia molemmilta puolilta. Parhaimmillaan liha on puoliraakana (medium-rare) tai puolikypsänä (medium), jolloin sisälämpötila on 54–58 ºC. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia.

Kun liha vetäytyy, grillaa kesäkurpitsat kuumassa grillissä 3–4 minuuttia per puoli. Sivele päälle reilusti persiljapestoa.

Viipaloi liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Tarjoile grillattujen kesäkurpitsojen kanssa.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle