Hoppa till innehållet
Bavette med persiljapestoglaserad zucchini

Bavette med persiljapestoglaserad zucchini

4

Bavette är ett oerhört mört och välsmakande kött när det är tillagat på rätt sätt. Herr Snellman erbjuder ett inhemskt alternativ till denna delikatess i detta läckra recept.

Det här receptet är framtaget i samarbete med Satokausi.fi .

Ingredienser

Herr Snellman Bavette
  • 1 paket Herr Snellman Bavette (500 g)
Glaserad zucchini
  • 2 zucchini
  • en skvätt olja
  • salt
Persiljapesto
  • 1 dl skalade mandlar
  • 1 kruka persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk citronsaft
  • 1 dl olivolja
  • en nypa salt
Dessutom
  • stektermometer
  • foliepapper

Instruktioner

Ta fram Snellmans Bavette i rumstemperatur senast en halvtimme innan grillning.

Förbered örtpeston. Skala vitlöksklyftan och dela den i några delar. Tillsätt alla pestons ingredienser i en mixer och kör tills blandningen är slät. Om blandningen är för tjock för mixern kan du tillsätta lite vatten för att göra peston mera lös. Lägg sedan peston åt sidan.

Tvätta zucchinin. Dela den på längden och skär sedan i några delar. Bred sedan på olja och strössla salt över delarna.

Krydda köttet ordentligt med salt och peppar på båda sidorna. Grilla på varm grill 5-7 minuter på vardera sida. Köttet är bäst rosastekt med en röd kärna (medium-rare) eller rosastekt (medium), innertemperaturen ligger då på ca. 54-58 ºC. Lägg köttet i folie och låt det dra sig i 10 minuter.

Medan köttet drar sig grilla zucchinin på varm grill 3-4 minuter per sida. Pensla på rejält med persiljapesto.

Skär köttet på tvären i tunna skivor och strö sedan salt och svartpeppar över skivorna. Servera med den grillade zucchinin.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan