Siirry sisältöön
BBQ-lankku ja cowboy butter

BBQ-lankku ja cowboy butter

BBQ platter 1 kg

50min (josta aktiivista 20min)

4

Helppo

Tämä lankku on täyttä tavaraa: mehukas brisket, luuttomat ribsit ja tulista makkaraa. Vierelle nostetaan värikkäitä, maustettuja kasviksia ja grillatut perunavartaat. Valmiiksi kypsät, täydellisen mureat ja mehevät lihat lämmitetään grillissä ja viimeistellään platterin mukana tulevalla makean savuisella karamelli-glaze -kastikkeella. Kaiken yhdistää täyteläinen cowboy butter – sitruksinen, yrttinen voikastike, joka kruunaa sekä lihat että kasvikset. Täydellinen illanistujaisiin, puutarhagrilliin tai mökin terassille

Ainekset

  • 1 kpl Snellman BBQ platter 1 kg
  • 500 g varhaisperunoita
  • 2 kpl punasipulia
  • 1 kpl kesäkurpitsaa
  • 450 g esikypsennetty maissi
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 200 g padron paprikaa (grillipaprikaa)
  • 4 rkl öljyä
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 6 kpl varrastikkuja
Cowboy butter -kastike
  • 75 g voita
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl sitruunan mehu ja kuori raastettuna
  • 1 rkl dijon sinappia
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl punaista chilirouhetta
  • 0.25 tl suolaa
  • 0.5 kpl ruukkua persiljaa
  • 0.5 kpl ruukkua ruohosipulia

Ohje

  1. Valmista cowboy butter -kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sulata voi kattilassa ja lisää kaikki ainekset yrttejä lukuunottamatta. Anna kiehahtaa ja nosta levyltä. Lisää yrtit ja soseuta sauvasekoittimella. Laita kastike tarjoilukulhoon.

  2. Laita grillivartaat likoamaan veteen.

  3. Pese perunat ja keitä niitä 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Laita perunat vartaisiin.

  4. Kuori ja lohko punasipulit. Viipaloi kesäkurpitsa 2 cm paloiksi. Paloittele maissi 3 cm pituisiksi paloiksi. Laita kaikki paloitellut kasvikset sekä varrelliset kirsikkatomaatit, padron-paprikat ja perunavartaat laakean astiaan. Valuta päälle öljyä ja mausta valkosipulijauheella, paprikajauheella ja suolalla. Hiero öljy ja mausteet kasviksiin.

  5. Lämmitä lihat grillissä miedolla lämmöllä (esim. ylätasolla) n. 20 minuuttia tai uunissa 200 asteessa noin 25 min. Nosta lämpötilaa ja grillaa 1–2 min molemmin puolin. Sivele glaze-kastike lihojen pintaan grillauksen loppuvaiheessa. Paista makkaroita grillissä keskilämmöllä noin 5–10 minuuttia. Viipaloi liha ja makkarat.

  6. Grillaa kasvikset esimerkiksi parilalla tai grillauskorissa kauniin värisiksi.

  7. Kokoa lankku. Nosta lankulle kastike, viipaloidut lihat ja makkara. Lisää kasvikset lihojen ympärille.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 600 g
Energia 903 kJ / 217 kcal 5420 kJ / 1304 kcal
Rasva 15.8 g 95.1 g
- josta tyydyttynyttä 5.8 g 34.6 g
Hiilihydraatit 8.6 g 51.7 g
- josta sokereita 2.6 g 15.6 g
Proteiini 9 g 54 g
Ravintokuitu 1.3 g 7.6 g
Suola 1.3 g 7.7 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Tämä lankku on täyttä tavaraa: mehukas brisket, luuttomat ribsit ja tulista makkaraa. Vierelle nostetaan värikkäitä, maustettuja kasviksia ja grillatut perunavartaat. Valmiiksi kypsät, täydellisen mureat ja mehevät lihat lämmitetään grillissä ja viimeistellään platterin mukana tulevalla makean savuisella karamelli-glaze -kastikkeella. Kaiken yhdistää täyteläinen cowboy butter – sitruksinen, yrttinen voikastike, joka kruunaa sekä lihat että kasvikset. Täydellinen illanistujaisiin, puutarhagrilliin tai mökin terassille

kokkaa resepti vaiheittain

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle