Siirry sisältöön
Bobotie-jauhelihavuoka

Bobotie-jauhelihavuoka

(34)
Kommentit
Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 700 g

1h 5min (josta aktiivista 30min)

6

Keskitaso

Herkullinen jauhelihavuoka etelä-afrikkalaisella twistillä! Bobotie maustetaan currylla, kurkumalla ja sultana-rusinoilla ja kypsennetään uunissa paahtoleivällä suurustetun munamaidon kera. Vuoka tarjoillaan mausteisen keltaisen riisin kera.  Tuoksu houkuttelee varmasti perheen pöydän ääreen.
Herkullinen jauhelihavuoka etelä-afrikkalaisella twistillä! Bobotie maustetaan currylla, kurkumalla ja sultana-rusinoilla ja kypsennetään uunissa paahtoleivällä suurustetun munamaidon kera. Vuoka tarjoillaan mausteisen keltaisen riisin kera.  Tuoksu houkuttelee varmasti perheen pöydän ääreen.

kokkaa resepti vaiheittain

1

Voitele 20 x 20 cm kokoinen, korkeareunainen uunivuoka voilla. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

2

Revi leipäviipaleet isoiksi paloiksi ja upota ne kulhoon kaadettuun maitoon (3,5 dl).

3

Kuori ja hienonna keltasipuli ja 2 valkosipulinkynttä.

4

Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota sipuleita hetki.

5

Lisää pannulle jauheliha ja ruskista se.

6

Lisää 4 tl currya, 2 tl kurkumaa, 1 tl suolaa, 1/3 tl mustapippuria, 3 rkl mangochutneyta ja 2 rkl punaviinietikkaa. Hauduta muutama minuutti.

7

Purista leipä kuivaksi ja lisää se pannulle. Säästä maito.

8

Lisää 1 dl sultana-rusinoita ja yksi kananmuna. Sekoita ja kaada seos vuokaan.

9

Riko kaksi kananmunaa maidon joukkoon ja sekoita. Kaada muna-maitoseos jauhelihamassan päälle vuokaan.

10

Koristele vuoka laakerinlehdillä (n. 6 kpl) ja kypsennä uunissa 180 asteessa n. 35 min.

11

Valmista ketainen riisi. Huuhtele 4 dl basmatiriisiä. Laita kattilaan 8 dl vettä, riisi, 4 rkl rusinoita, 2 tl kurkumaa, peini kanelitanko, 0,5 tl suolaa sekä 25 g voita. Keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

12

Tarjoile bobotie-vuoka keltaisen riisin kera.

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät