Siirry sisältöön
Bobotie-jauhelihavuoka

Bobotie-jauhelihavuoka

Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 700 g

1h 5min (josta aktiivista 30min)

6

Keskitaso

Herkullinen jauhelihavuoka etelä-afrikkalaisella twistillä! Bobotie maustetaan currylla, kurkumalla ja sultana-rusinoilla ja kypsennetään uunissa paahtoleivällä suurustetun munamaidon kera. Vuoka tarjoillaan mausteisen keltaisen riisin kera.  Tuoksu houkuttelee varmasti perheen pöydän ääreen.

Ainekset

Bobotie
  • 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 700 g
  • 2 kpl viipaletta paahtoleipää
  • 3.5 dl maitoa
  • 1 kpl keltasipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 4 tl curryjauhetta
  • 2 tl kurkumaa
  • 1 tl suolaa
  • 0.7 tl mustapippuria
  • 3 rkl mangochutneyta
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl sultanarusinoita
  • 3 kpl kananmunaa
  • 6 kpl laakerinlehteä
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 2 tl voita vuoan voiteluun
Keltainen riisi
  • 4 dl basmatiriisiiä
  • 8 dl vettä
  • 4 rkl sultanarusinoita
  • 2 tl kurkumaa
  • 1 kpl kanelitankoa
  • 0.5 tl suolaa
  • 25 g voita

Ohje

Voitele 20 x 20 cm kokoinen, korkeareunainen uunivuoka voilla ja lämmitä uuni 180 asteeseen. Revi leipäviipaleet isoiksi paloiksi ja upota ne kulhoon kaadettuun maitoon. Kuori ja hienonna sipulit.

Lisää pannulle öljyä ja kuullota sipuleita. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista se. Lisää curry, kurkuma, suola, mustapippuri, mangochutney ja etikka. Hauduta muutama minuutti.

Purista leipä kuivaksi ja säästä maito. Lisää kuivaksi puristettu leipä, rusinat ja yksi kananmuna pannulle. Sekoita seos ja kaada vuokaan.

Riko kaksi kananmunaa maidon joukkoon ja sekoita. Kaada muna-maitoseos jauhelihamassan päälle vuokaan. Koriste vuoka asettelemalla laakerinlehdet muna-maitoseoksen pinnalle.

Kypsennä uunissa noin 35 minuuttia (kunnes munaseos on hyytynyt) ja tarjoile keltaisen riisin kanssa.

Valmista riisi sillä aikaa kun Bobotie kypsyy uunissa. Huuhtele riisi juoksevan kylmän veden alla siivilässä, kunnes riisin läpi tuleva vesi on puhdasta. Lisää riisi ja muut raaka-aineet kattilaan ja keitä osittain kannella peitettynä 10 minuuttia, tai kunnes neste on imeytynyt kokonaan. Sekoita riisiä muutaman kerran kypsennyksen aikana.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 370 g
Energia 845 kJ / 202 kcal 3128 kJ / 747 kcal
Rasva 10.1 g 37.4 g
- josta tyydyttynyttä 4.2 g 15.4 g
Hiilihydraatit 18.6 g 68.9 g
- josta sokereita 5.1 g 18.7 g
Proteiini 8 g 31 g
Ravintokuitu 1.4 g 5.1 g
Suola 0.6 g 2.1 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle