Glögipata
4
2h 15min kokonaisaika
Helppo
Jouluinen naudanpaisti on herkullinen pataruoka. Paraskaan pataruoka ei vaadi kalliita aineksi, vaan pitkää hautumisaikaa sekä tuoreita raaka-aineksia. Vaikka jouluinen naudanpaisti vie hieman normaalia enemmän aikaa, on se takuulla vaivan väärti. Pataruoka on hyvä vaihtoehto myös sen vuoksi, että ne ovat usein edullisia ja riittoisia koko perheen ruokia. Pataruoka yleensä paranee seuraavana päivänä lämmitettäessä. Testaa meillä Snellmanilla hyväksi havaittu resepti!
Ainekset
Glögipata
- 1 kpl Snellman Naudan paistisuikale 400 g
- 5 dl glögiä
- 2 kpl punasipulia
- 4 rkl vasikanfondia
- 4 rkl soijakastiketta
- 3 tl persiljaa
- 15 kpl mantelia
- 1 kpl ripaus kanelia
- 1 kpl ripaus suolaa
Ohje
Ruskista naudanpaisti padassa tai pannulla. Pilko sipuli. Lisää kaikki ainekset pataan ja anna muhia uunissa 150 °C parin tunnin ajan.
Tarjoile perunamuusin kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 250 g | |
---|---|---|
Energia | 472 kJ / 112 kcal | 1179 kJ / 281 kcal |
Rasva | 4.4 g | 10.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.8 g | 2.1 g |
Hiilihydraatit | 7.6 g | 19.1 g |
- josta sokereita | 6.8 g | 17 g |
Proteiini | 10 g | 25 g |
Ravintokuitu | 1.2 g | 2.9 g |
Suola | 1.4 g | 3.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.