Grilliplatteri välimeren tapaan
4
30min työaika + 1h kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
- 1 kpl Snellman Nopea ja murea naudan grillifilee n. 400 g
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun tomaatti-pesto fileepihvi 2 kpl 230 g
- 1 kpl Snellman All Natural Chorizo grillimakkara 230 g
- 250 g miniluumutomaatteja
- 1 kpl pkt halloumijuustoa
- 200 g Pimientos de Padrón paprikoita
- 2 kpl pitaleipää
- 1 kpl ruukkua minttua
- 3 rkl öljyä grillaukseen
- 4 kpl grillitikkuja
Hummus
- 1 kpl purkki kikherneitä (380/280g)
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 2 rkl sitruunanmehua
- 3 rkl oliiviöljyä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 0.5 tl paprikajauhetta
Ohje
Ota lihat huoneenlämpöön 30 min ennen valmistusta. Laita grillitikut veteen likoamaan.
Valmista hummus. Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuori valkosipulinkynsi ja viipaloi se. Laita kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Laita hummus tarjoiluastiaan, tasoita pinta lusikalla ja valuta päälle 1 rkl oliiviöljyä, koristele paprikajauheella. Peitä kulho kelmulla ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
Pujota kirsikkatomaatit vartaisiin. Viipaloi halloumijuusto.
Grillaa ensin grillifilee n. 3 minuuttia molemmin puolin tai kunnes sen sisälämpö on 53–57 astetta. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia tai sen aikaa, kun grillaat muut lihat ja kasvikset.
Grillaa lihat, kirsikkatomaattivartaat, halloumijuusto sekä paprikat grillissä kypsiksi. Lämmitä pitaleivät grillissä lopuksi.
Leikkaa grillifilee ja fileepihvit viipaleiksi. Paloittele makkarat. Leikkaa pitaleivät puoliksi.
Kokoa platteri isolle tarjottimelle tai pellille asettamalla lihat, kasvikset, hummus, halloumijuusto ja oliivit limittäin leivinpaperin päälle.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 977 kJ / 234 kcal | 3907 kJ / 937 kcal |
Rasva | 14.2 g | 56.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.1 g | 16.5 g |
Hiilihydraatit | 11 g | 44 g |
- josta sokereita | 1.3 g | 5.1 g |
Proteiini | 15 g | 59 g |
Ravintokuitu | 2.1 g | 8.5 g |
Suola | 1.4 g | 5.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.