Herra Snellmanin joululimppu
20
50min työaika | 3t 50min kokonaisaika
Keskitaso
Yleisön pyynnöstä palautamme kotisivuillemme vanhan Ähtäväläisen perinnereseptin, jolla saa tehtyä itselleen ja vaikka naapureilleen huhujen mukaan parasta joululimppua ikinä.
Ainekset
Joululimppu
- 8 dl vettä
- 2 dl piimää
- 1 kpl kananmunaa
- 2 rkl suolaa
- 1.5 kpl hiivaa
- 500 g ruisjauhoja
- 1.5 kg vehnäjauhoja
Mausteseos
- 2.5 dl siirappia
- 2 dl sokeria
- 1 rkl fenkolia
- 1 rkl anista
- 1 rkl appelsiinikuorta
- 50 g voita
Lisäksi
- 1 dl vettä
- 1 rkl siirappia
Ohje
Sekoita limpun ainekset puuroksi ja anna turvota sen aikaa, kun keität mausteseoksen.
Nosta mausteseos jäähtymään ja lisää 50 g voita. Sekoita valmis maustekeitos limpunjuureen ja lisää vielä noin 1,5 kg vehnäjauhoja.
Kohota tunnin verran, leivo leivät ja anna vielä nousta pellillä noin tunnin. Paista uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Sivele lämpimät leivät lopuksi siirappi-vesi seoksella.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 150 g | |
---|---|---|
Energia | 1278 kJ / 302 kcal | 1917 kJ / 453 kcal |
Rasva | 2.8 g | 4.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.1 g | 1.7 g |
Hiilihydraatit | 58.9 g | 88.3 g |
- josta sokereita | 13.2 g | 19.7 g |
Proteiini | 8 g | 12 g |
Ravintokuitu | 4.2 g | 6.3 g |
Suola | 1.3 g | 2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.