Herra Snellmanin joululimppu

Herra Snellmanin joululimppu

Yleisön pyynnöstä palautamme kotisivuillemme vanhan Ähtäväläisen perinnereseptin, jolla saa tehtyä itselleen ja vaikka naapureilleen huhujen mukaan parasta joululimppua ikinä.

4 3 tuntia

Ainekset

  • 8 dl vettä
  • 2 dl piimää
  • 1 kpl kanamuna
  • 2 rkl suolaa
  • 1,5 kpl hiivaa
  • 500 g ruisjauhoja
Mausteseos
  • 2,5 dl siirappia
  • 3 dl sokeria
  • 1 rkl fenkolia
  • 1 rkl anista
  • 1 rkl appelsiininkuorta
  • 50 g voita
Lisäksi
  • 1,5 kg vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl siirappia

Herra Snellmanin joululimppu — Ohje

  1. Sekoita limpun ainekset puuroksi ja anna turvota sen aikaa, kun keität mausteseoksen.
  2. Nosta mausteseos jäähtymään ja lisää 50 g voita. Sekoita valmis maustekeitos limpunjuureen ja lisää vielä noin 1,5 kg vehnäjauhoja.
  3. Kohota tunnin verran, leivo leivät ja anna vielä nousta pellillä noin tunnin. Paista uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia.
  4. Sivele lämpimät leivät lopuksi siirappi-vesi seoksella.

Arvioi

Jaa

Kommentit