Siirry sisältöön
Herra Snellmanin joululimppu

Herra Snellmanin joululimppu

20

50min työaika | 3t 50min kokonaisaika

Keskitaso

Yleisön pyynnöstä palautamme kotisivuillemme vanhan Ähtäväläisen perinnereseptin, jolla saa tehtyä itselleen ja vaikka naapureilleen huhujen mukaan parasta joululimppua ikinä.

Ainekset

Joululimppu
  • 8 dl vettä
  • 2 dl piimää
  • 1 kpl kananmunaa
  • 2 rkl suolaa
  • 1.5 kpl hiivaa
  • 500 g ruisjauhoja
  • 1.5 kg vehnäjauhoja
Mausteseos
  • 2.5 dl siirappia
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl fenkolia
  • 1 rkl anista
  • 1 rkl appelsiinikuorta
  • 50 g voita
Lisäksi
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl siirappia

Ohje

Sekoita limpun ainekset puuroksi ja anna turvota sen aikaa, kun keität mausteseoksen.

Nosta mausteseos jäähtymään ja lisää 50 g voita. Sekoita valmis maustekeitos limpunjuureen ja lisää vielä noin 1,5 kg vehnäjauhoja.

Kohota tunnin verran, leivo leivät ja anna vielä nousta pellillä noin tunnin. Paista uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Sivele lämpimät leivät lopuksi siirappi-vesi seoksella.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 150 g
Energia 1278 kJ / 302 kcal 1917 kJ / 453 kcal
Rasva 2.8 g 4.1 g
- josta tyydyttynyttä 1.1 g 1.7 g
Hiilihydraatit 58.9 g 88.3 g
- josta sokereita 13.2 g 19.7 g
Proteiini 8 g 12 g
Ravintokuitu 4.2 g 6.3 g
Suola 1.3 g 2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Joulu

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle