Siirry sisältöön
Herra Snellmanin joululimppu

Herra Snellmanin joululimppu

3h 50min (josta aktiivista 50min)

20

Keskitaso

Yleisön pyynnöstä palautamme kotisivuillemme vanhan Ähtäväläisen perinnereseptin, jolla saa tehtyä itselleen ja vaikka naapureilleen huhujen mukaan parasta joululimppua ikinä.

Ainekset

Joululimppu
  • 8 dl vettä
  • 2 dl piimää
  • 1 kpl kananmunaa
  • 2 rkl suolaa
  • 1.5 kpl tuorehiivaa
  • 500 g ruisjauhoja
  • 1.5 kg vehnäjauhoja
Mausteseos
  • 2.5 dl siirappia
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl fenkolia
  • 1 rkl anista
  • 1 rkl appelsiinikuorta
  • 50 g voita
Lisäksi
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl siirappia

Ohje

  1. Valmista esitaikina. Sekoita vesi, piimä, kananmuna, suola hiiva ja ruisjauhot löysäksi puuroksi ja anna turvota sen aikaa, kun keität mausteseoksen. Älä lisää vehnäjauhoja vielä tässä vaiheessa.

  2. Valmista mausteseos. Lisää kattilaan siirappi, sokeri, kuivattu fenkoli, anis ja appelsiininkuori. Kiehauta.

  3. Nosta mausteseos jäähtymään ja lisää 50 g voita. Sekoita valmis maustekeitos esitaikinaan ja lisää vielä noin 1,5 kg vehnäjauhoja.

  4. Kohota tunnin verran, muotoile limput ja anna vielä nousta pellillä noin tunnin. Paista uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia.

  5. Sivele lämpimät leivät lopuksi siirappi-vesi seoksella.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 150 g
Energia 1278 kJ / 302 kcal 1917 kJ / 453 kcal
Rasva 2.8 g 4.1 g
- josta tyydyttynyttä 1.1 g 1.7 g
Hiilihydraatit 58.9 g 88.3 g
- josta sokereita 13.2 g 19.7 g
Proteiini 8 g 12 g
Ravintokuitu 4.2 g 6.3 g
Suola 1.3 g 2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Yleisön pyynnöstä palautamme kotisivuillemme vanhan Ähtäväläisen perinnereseptin, jolla saa tehtyä itselleen ja vaikka naapureilleen huhujen mukaan parasta joululimppua ikinä.

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Kommentit (3)

  1. Limpun aineksissa on jo 2 kg jauhoja, jotka sekoitetaan puuroksi. Myöhemmin lisätään mausteseoksen kanssa vielä 1,5 kg jauhoja. Onko tuo ihan oikein ohjeistettu

    1. Kiitos huomautuksesta, jauhot (1,5 kg) todellakin lisätään myöhemmässä vaiheessa, mutta ainesosalistasta voi saada vaikutelman että se tulee puuroon. Laitetaan meidän reseptivelhomme Suvi korjaamaan tämä epäkohta näin joulun alla. //AK

Tallenna

Ostoslistalle