Lanttulaatikko
Lanttulaatikko on joulun suosikki, johon lähes jokaisella äidillä ja isoäidillä on oma reseptinsä. Tässä Herra Snellmanin yksinkertainen resepti.
8
180 min
Ainekset
-
- 1 kg lanttua
- 1 l vettä
- 1 kananmuna
- 2 tl suolaa
- 3 rkl siirappia
- 50 g voita
- 2 dl kermaa
- 1 dl korppujauhoja
- 0.5 tl inkivääriä
- 1 tl muskottipähkinää
- 0.5 tl valkopippuria
Lanttulaatikko — Ohje
-
- Kuori ja pilko lanttu, keitä pehmeäksi. Soseuta kasvikset muusiksi.
- Vatkaa muna, lisää kerma ja mausteet. Sekoita kaikki ainekset. Laatikkomassan pitää olla puuroa notkeampaa.
- Voitele uunivuoka rasvalla ja kaada sose vuokiin, tasoita pinnat.
- Kuvioi pinta lusikalla, ripottele päälle korppujauhoja ja jokunen nokare voita.
- Kypsennä laatikkoa 150-asteisessa uunissa 90 minuuttia.
Vinkki!
Myös perinteinen maksalaatikko sopii joulupöytään. Katso resepti tästä!