Lanttulaatikko

Lanttulaatikko 1

Lanttulaatikko on joulun suosikki, johon lähes jokaisella äidillä ja isoäidillä on oma reseptinsä. Tässä Herra Snellmanin yksinkertainen resepti.

8 180 min

Ainekset

  • 1 kg lanttua
  • 1 l vettä
  • 1 kananmuna
  • 2 tl suolaa
  • 3 rkl siirappia
  • 50 g voita
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 0.5 tl inkivääriä
  • 1 tl muskottipähkinää
  • 0.5 tl valkopippuria

Tee näin

  1. Kuori ja pilko lanttu, keitä pehmeäksi. Soseuta kasvikset muusiksi.
  2. Vatkaa muna, lisää kerma ja mausteet. Sekoita kaikki ainekset. Laatikkomassan pitää olla puuroa notkeampaa.
  3. Voitele uunivuoka rasvalla ja kaada sose vuokiin, tasoita pinnat.
  4. Kuvioi pinta lusikalla, ripottele päälle korppujauhoja ja jokunen nokare voita.
  5. Kypsennä laatikkoa 150-asteisessa uunissa 90 minuuttia.

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä