
Lanttulaatikko
3h
8
Helppo
Ainekset
Lanttulaatikko
- 1 kg lanttua
- 1 l vettä
- 1 kpl kananmunaa
- 2 tl suolaa
- 3 rkl siirappia
- 50 g voita
- 2 dl kermaa
- 1 dl korppujauhoja
- 0.5 tl inkivääriä
- 1 tl jauhettua muskottipähkinää
- 0.5 tl valkopippuria
Ohje
- Kuori ja pilko lanttu, keitä pehmeäksi. Soseuta kasvikset muusiksi.
- Vatkaa muna, lisää kerma ja mausteet. Sekoita kaikki ainekset. Laatikkomassan pitää olla puuroa notkeampaa.
- Voitele uunivuoka rasvalla ja kaada sose vuokiin, tasoita pinnat.
- Kuvioi pinta lusikalla, ripottele päälle korppujauhoja ja jokunen nokare voita.
- Kypsennä laatikkoa 150-asteisessa uunissa 90 minuuttia.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 250 g | |
---|---|---|
Energia | 355 kJ / 85 kcal | 886 kJ / 213 kcal |
Rasva | 5.1 g | 12.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.3 g | 5.7 g |
Hiilihydraatit | 7.6 g | 19 g |
- josta sokereita | 5.5 g | 13.8 g |
Proteiini | 1 g | 3 g |
Ravintokuitu | 1.6 g | 4 g |
Suola | 0.7 g | 1.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.