Maalahden limppua Pohjalaisella täytteellä
20
55min työaika + 55min kokonaisaika
Helppo
Maalahden limppua on valmistettu jo vuodesta 1906. Pohjalainen täyte sisältää sekä graavattua että kylmäsavustettua lohta. Maistuva annos kalaruoasta pitäville. Ota kokeiluun meillä Snellmanilla hyväksi havaittu resepti!
Ainekset
Maalahden limppua Pohjalaisella täytteellä
- 20 kpl viipaletta maalahden limppua
- 3 kpl perunaa
- 2 kpl omenaa
- 0.5 kpl maustekurkkua
- 1 kpl punasipulia
- 100 g kylmäsavustettua lohta
- 100 g graavilohta
- 3 tl tilliä
- 1.5 dl majoneesia
- 1 dl kermaviiliä
- 1 tl sitruunanmehua
Ohje
Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Anna perunoiden jäähtyä ja paloittele pieniksi paloiksi.
Kuutioi omena, maustekurkku, punasipuli ja lohi. Laita seos kulhoon ja lisää perunat.
Sekoita majoneesi, tilli, kermaviili ja sitruunamehu keskenään. Sekoita muut ainekset joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
Laita levitettä jokaiselle leipäviipaleelle, koristele hienonnetulla ruohosipulilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 70 g | |
---|---|---|
Energia | 700 kJ / 167 kcal | 490 kJ / 117 kcal |
Rasva | 6.2 g | 4.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.2 g | 0.9 g |
Hiilihydraatit | 20.9 g | 14.7 g |
- josta sokereita | 7.3 g | 5.1 g |
Proteiini | 6 g | 4 g |
Ravintokuitu | 2.5 g | 1.8 g |
Suola | 0.7 g | 0.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.