Maalahden limppua Pohjalaisella täytteellä

Maalahden limppua Pohjalaisella täytteellä 1

Maalahden limppua on valmistettu jo vuodesta 1906. Pohjalainen täyte sisältää sekä graavattua että kylmäsavustettua lohta. Maistuva annos kalaruoasta pitäville. Ota kokeiluun meillä Snellmanilla hyväksi havaittu resepti!

20 55 min

Ainekset

  • 20 ohuita siivuja maalahden limpusta (muukin limppu käy)
  • 3 perunaa
  • 2 omenaa
  • 0.5 maustekurkkua
  • 1 punasipulia
  • 100 g kylmäsavustettua lohta
  • 100 g graavilohta
  • 3 tl tilliä
  • 1.5 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 ripaus pippuria
  • 1 ripaus ruohosipulia

Tee näin

  1. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Anna perunoiden jäähtyä ja paloittele pieniksi paloiksi.
  2. Kuutioi omena, maustekurkku, punasipuli ja lohi. Laita seos kulhoon ja lisää perunat.
  3. Sekoita majoneesi, tilli, kermaviili ja sitruunamehu keskenään. Sekoita muut ainekset joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Laita levitettä jokaiselle leipäviipaleelle, koristele hienonnetulla ruohosipulilla.

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä