Makkaraperunat & sipuli-rémouladekastike
1h
8
Helppo
Ainekset
Makkaraperunat
- 1 kg perunaa
- 500 g vihreää parsaa
- 400 g kirsikkatomaatteja
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl sormisuolaa
- 2 kpl Snellman Eetvartti grillimakkara 400 g
- 1 kpl mustapippuria myllystä
Grillauskastike
- 0.5 dl rypsiöljyä
- 0.25 dl soijakastiketta
- 0.5 dl tummaa siirappia
- 1 rkl sitruunanmehua
- 2 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
- 0.5 tl savupaprikajauhetta
- 0.25 tl cayennepippuria
- 1 kpl mustapippuria myllystä
Yrttiöljy
- 1 kpl ruukku oreganoa
- 1 kpl ruukkua persiljaa
- 0.75 dl rypsiöljyä
- 0.25 dl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunanmehua
- 2 tl sokeria
- 0.5 tl suolaa
- 1 kpl mustapippuria myllystä
Sipuli-rémouladekastike
- 1 dl majoneesia
- 100 g ranskankermaa
- 1 rkl sinappia
- 1 kpl banaanisalottisipuli
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl kevätsipulin vartta
- 1 kpl mustapippuria myllystä
- 0.5 tl suolaa
Grillaamiseen
- 1 kpl rypsiöljyä
Ohje
Valmista sipuli-rémouladekastike tekeytymään jääkaappiin.
Kuori perunat tarvittaessa ja lohko ne ronskin kokoisiksi paloiksi.
Keitä perunalohkot kevyesti suolatussa vedessä lähes kypsiksi (noin 15 minuutin ajan) ja valuta kuiviksi.
Laita grilli lämpenemään hyvissä ajoin ennen grillauksen aloittamista.
Kuori parsat tarvittaessa kevyesti ja leikkaa pois niiden puiset varsien alaosat.
Jaa parsat sekä tomaatit muutamaan folionyyttiin, pirskottele kasvisten päälle oliiviöljyä, sormisuolaa sekä mustapippuria ja sulje nyytit huolellisesti.
Valmista grillauskastike vispaamalla kastikkeen ainekset huolellisesti keskenään.
Valmista myös yrttiöljy yhdistämällä huuhdellut oreganon sekä persiljan lehdet muihin yrttiöljyn aineksiin ja ajamalla seos tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoitinta käyttäen. Maistele ja lisää sitruunamehua, sokeria sekä mausteita tarvittaessa.
Viiltele grillimakkaroiden pintoihin tiheähkö kevyt viilloitus.
Grillaa makkaroita suhteellisen miedolla lämmöllä usein käännellen ja sivele makkaroita grillaamisen aikana useaan otteeseen grillauskastikkeella.
Nosta myös parsa- sekä tomaattinyytit grilliin ja anna niiden kypsyä keskilämmöllä noin 10 minuutin ajan. Varo ylikypsentämästä parsoja.
Pyöräytä esikeitetyt perunalohkot rypsiöljyssä ja grillaa niihin kauttaaltaan rapea paistopinta.
Mausta perunat suolalla sekä mustapippurilla.
Kokoa annokset pinoamalla tarjoiluastialle ensiksi perunoita sekä parsaa.
Pirskottele kasvisten pinnalle yrttiöljyä ja nostele makkarat sekä tomaatit niiden päälle.
Tarjoile makkaraperunat kuumina sipuli-rémouladen kera.
Sipuli-Rémouladekastike:
Kuori ja hienonna salotti- sekä valkosipuli. Suikaloi myös kevätsipuli ohueksi.
Sekoita majoneesi, ranskankerma, sinappi sekä sipulisilput keskenään ja mausta kastike mustapippurilla sekä tarvittaessa ripauksella suolaa.
Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 380 g | |
---|---|---|
Energia | 777 kJ / 187 kcal | 2953 kJ / 712 kcal |
Rasva | 14.8 g | 56.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.7 g | 14 g |
Hiilihydraatit | 7.4 g | 28.1 g |
- josta sokereita | 2.9 g | 11.2 g |
Proteiini | 5 g | 19 g |
Ravintokuitu | 1.2 g | 4.7 g |
Suola | 1.1 g | 4.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.