Nasi goreng kunnon lenkillä
2
Nasi goreng, eli mausteinen paistettu riisi, on herkullinen indonesialainen kotiruoka ja sikäläinen pyttipannu. Se on helppo valmistaa ja joukkoon voi lisätä jääkaapista löytyviä aineksia mielensä mukaan.
Ohjeessa on aika lailla potkua ja jos et ole sinut tulisuuden kanssa, niin jätä osa chilistä pois. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Soul Kitchen -blogin tekemä.
Ainekset
- 1 pkt Kunnon kuoreton lenkki (450 g)
- 1 punainen tuore chili
- 2 kananmunaa
- 4 dl keitettyä riisiä, mielellään edellispäivältä
- 1 sipuli
- 2 valkoispulinkynttä
- 1 paprika
- 1 rkl Ketjap Manista (makeaa soijakastiketta)
- 1 rkl aasialaista kalakastiketta
- 1 tl sambal oelekia (chilitahnaa)
- kourallinen mung-pavun ituja
Ohje
Paista kananmunista munakas, leikkaa se parin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja siirrä sivuun odottamaan
Leikkaa makkara ohuiksi, noin puolen sentin siivuiksi. Silppua tuore chili, poista siemenet jos haluat välttää liikaa tulisuutta. Kuumenna pieni määrä öljyä pannulla ja paista makkarasiivut chilin kanssa rapeiksi. Siirrä nämä paistetun munan seuraksi sivuun
Lisää öljyä pannulle ja kuullota kuutioitu paprika, siirrä sivuun odottamaan
Hienonna sipulit ja kuullota niitä hetki pannulla öljyssä, lisää sitten riisi. Paista kunnes riisi saa vähän paistopintaa
Lisää mausteet riisin joukkoon ja sekoittele riisiseosta hetken aikaa pannulla. Yhdistä sitten kaikki ainekset riisin joukkoon, mung-pavun idut viimeiseksi. Tarjoile saman tien.
Vinkkejä
Testaa myös paistettu riisi, jossa käytetään kinkkusuikaleita.