Siirry sisältöön
Mikä grillimakkara ilman lisättyä fosfaattia? 1

10 000 suomalaista ei voi olla väärässä – Tällainen on hyvä grillimakkara

Makkara on varmasti monille yksi tunnetuimmista tuotteistamme. Ja itse asiassa makkara oli myös se, mistä koko Snellmanin tarina alun perin sai alkunsa. Olipa yrityksen nimikin alunperin Snellmanin Liha ja Makkara, kun veljekset Kurt ja Lars vuonna 1951 yrityksen pystyyn laittoivat. Vuosien varrella tuotevalikoima on laajentunut runsaasti, mutta edelleen makkara on meille Pietarsaaressa erityinen ylpeyden aihe.

Tänä kesänä kysyimme nettisivuillamme suomalaisten mielipidettä siitä, millainen on heidän mielestään hyvä grillimakkara. Saimme yli 10 000 vastausta, joissa tietyt asiat mainittiin muita huomattavasti useammin.

Lihapitoisuus

Useimmin toistunut aihe vastauksissa koski makkaran lihapitoisuutta valtaosan ollessa sitä mieltä, että lihaa on hyvässä makkarassa oltava paljon. Myös lihan suomalaisuus oli tärkeä tekijä makkaraa omaan grilliin valittaessa.

Korkean lihapitoisuuden vaikutus makkaran rakenteeseen puolestaan jakoi enemmän mielipiteitä. Toisille rouhean lihaisa rakenne oli tärkeä valintakriteeri, kun taas toiset halusivat makkaransa sileämpänä ja vähemmän sattumia sisältävänä.

10 000 suomalaista ei voi olla väärässä – Tällainen on hyvä grillimakkara

Luonnollisuus ja laadukkaat raaka-aineet

Toinen todella yleinen hyvän grillimakkaran kriteeri koski lisäaineiden määrää. Tiivistettynä tuhannet vastaukset voisikin ilmaista toteamalla, että mitä vähemmän sen parempi. Lisäksi suomalaiset arvostivat makkarassaan laadukkaita raaka-aineita. Kamaran, koneellisesti erotellun lihan tai lihaan verrattavat ainesosat eivät vastausten perusteella kuulu hyvän makkaran ainesosiin.

Perinteinen ja maustettu jakoivat mielipiteitä

Kenties suurin hajonta vastausten kohdalla ilmeni ns. perinteisten ja maustettujen makkaroiden kohdalla. Toiset vannoivat ehdottomasti perinteisen grillimakkaran nimeen, kun taas toisille mieluisimpia olivat erilaiset “makumakkarat” juuston ja chilin ollessa lisukkeista useimmin mainitut.

10 000 suomalaista ei voi olla väärässä – Tällainen on hyvä grillimakkara 1

Maku ratkaisee

Moni vastaaja oli myös sitä mieltä, että hyvä makkara on yksinkertaisesti sellainen, joka maistuu hyvältä. Tästä on toki helppoa olla samaa mieltä.

Mistä sitten tunnistaa hyvän grillimakkaran?

Moni grillimakkara näyttää päällepäin aivan samalta, mutta kuten kysymykseen vastanneet suomalaisetkin olivat huomanneet, voi niissä olla paljonkin eroja. Yksi tapa vertailla eroja on tutkia tuotepakkauksia ja selvittää mitä grillimakkara sisältää ja paljonko siihen onkaan käytetty sitä tärkeintä, eli suomalaista lihaa. Toinen verrattain vaivaton tapa on tietenkin maistaminen.