Hoppa till innehållet
Fetaostfyllda köttbullar, klyftpotatis och tzatziki

Fetaostfyllda köttbullar, klyftpotatis och tzatziki

Malet kött av nöt 20 % 400 g

35min (varav 20min aktiv)

4

Lätt

Köttbullar, köttbullar, ge mig mera köttbullar!

Ingredienser

Köttbullar
Tzatsiki
  • 1 gurka
  • 2 vitlökslyftor
  • 3 dl grekisk natural yoghurt
  • 1 svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk vitvinsvinäger
Klyftpotatis
  • 8 potatis
  • 1 dl rypsolja
  • 0.5 tsk grillkrydda

Instruktioner

Köttbullar

Blanda köttfärsen med salt och svartpeppar efter tycke och smak. Provstek för att kontrollera att smaken är den som önskats. Forma till runda bullar och stick in en fetaostbit i varje köttbulle. Stek köttbullarna i ugnen i 12–15 minuter i 225 grader.

Klyftpotatis

Skär potatisen i klyftor. Placera potatisen i en skål och blanda med oljan och grillkryddan. Lägg potatisklyftorna på ett bakplåtspapper och stek i 225 grader i ca 30 minuter.

Tsatziki

Riv gurkan och krama ur vätskan. Pressa vitlöken och blanda den med yoghurten. Krydda med svartpeppar och salt och blanda därefter i gurkan.

Tips

Överbliven fetaost kan användas i sallad eller smulas ner i tzatsikin!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 500 g
Energi 640 kJ / 154 kcal 3198 kJ / 770 kcal
Fett 11.6 g 57.9 g
- varav mättat fett 3.7 g 18.3 g
Kolhydrat 4.8 g 23.9 g
- varav sockerarter 1.1 g 5.7 g
Protein 7 g 34 g
Fiber 0.5 g 2.3 g
Salt 0.7 g 3.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan