Fetaostfyllda köttbullar, klyftpotatis och tzatziki
35min (varav 20min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
Köttbullar
- 1 pkt Snellman Malet kött av nöt 20 % 400 g
- 1 tsk några nypor salt
- 1 svartpeppar
- 1 ägg
- 100 g fetaost i kuber
- 1 lök
Tzatsiki
- 1 gurka
- 2 vitlökslyftor
- 3 dl grekisk natural yoghurt
- 1 svartpeppar
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk vitvinsvinäger
Klyftpotatis
- 8 potatis
- 1 dl rypsolja
- 0.5 tsk grillkrydda
Instruktioner
Köttbullar
Blanda köttfärsen med salt och svartpeppar efter tycke och smak. Provstek för att kontrollera att smaken är den som önskats. Forma till runda bullar och stick in en fetaostbit i varje köttbulle. Stek köttbullarna i ugnen i 12–15 minuter i 225 grader.
Klyftpotatis
Skär potatisen i klyftor. Placera potatisen i en skål och blanda med oljan och grillkryddan. Lägg potatisklyftorna på ett bakplåtspapper och stek i 225 grader i ca 30 minuter.
Tsatziki
Riv gurkan och krama ur vätskan. Pressa vitlöken och blanda den med yoghurten. Krydda med svartpeppar och salt och blanda därefter i gurkan.
Tips
Överbliven fetaost kan användas i sallad eller smulas ner i tzatsikin!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 500 g | |
---|---|---|
Energi | 640 kJ / 154 kcal | 3198 kJ / 770 kcal |
Fett | 11.6 g | 57.9 g |
- varav mättat fett | 3.7 g | 18.3 g |
Kolhydrat | 4.8 g | 23.9 g |
- varav sockerarter | 1.1 g | 5.7 g |
Protein | 7 g | 34 g |
Fiber | 0.5 g | 2.3 g |
Salt | 0.7 g | 3.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.