Hoppa till innehållet
Herra Snellman vastaa uutuuksilla kuluttajien toiveisiin: ”Tämä oli ylivoimaisesti toivotuin maku” 1

Konsumenternas önskemål bakom Herr Snellmans korvnyhet: ”Överlägset mest önskade smaken av alla”

Bland Herr Snellmans sommarnyheter finns det något för var och en: specialskurna kvalitetsbitar av nöt, färska och färdiga ribs, nya smakkombinationer för lantgrisen och en mångsidig uppsättning med god inhemsk korv. Bland korvnyheterna finns speciellt en produkt som varit väldigt eftertraktad.

När Herr Snellman lade ut en förfrågning åt sina följare på sociala medier och efterlyste nya smakalternativ för de populära, tillsatsfria All Natural-korvarna var det ett alternativ som stack ut ur mängden.

Nu har man i Jakobstad tagit fasta på den här stora efterfrågan och från och med maj återfinns All Natural Roasted Garlic i butikshyllorna.

– Grovmalet kött utan tillsatser gifter sig med den söta, rostade vitlöken på ett helt oslagbart sätt. Det har funnits en stor efterfrågan och nu finns den äntligen att fås, gläds produktgruppschef Johanna Salo.

Den andra nykomlingen till All Natural-familjen bjuder på ett combi-paket för vänner av olika smaker. Nu samsas den italienskinspirerade Salsiccian och den eldiga spanjoren, Chorizon, i samma förpackning.

För vänner av grillkorv finns dessutom två andra nyheter att testa. En rejält rökigare variant av en klassisk grillkorv iform av Alrökt Eetvartti samt en Feta-Paprika grillkorv som för tankarna till Medelhavet och Grekland.

Herra Snellman vastaa uutuuksilla kuluttajien toiveisiin: ”Tämä oli ylivoimaisesti toivotuin maku”

Specialbitar av nöt gör sitt perfekt på grillen

För vänner av nötkött bjuds det inför sommaren på en hel drös med nyheter. Köttpaletten kompletteras restaurangbekanta detaljer som är snabba och enkla att grilla.

Flank steak, Flat iron steak, Bavette och den redan bekanta Petite Tendern ger hemmakocken alla möjligheter att lyckas på bästa sätt.

– Även om det finns lite variation i egenskaper och t.ex. fetthalt hos dessa produkter så har det flera saker gemensamt: oerhört god smak, enkla att tillreda och mångsidiga när det kommer till serveringsalternativen, säger Johanna Salo.

Petite tender n. 380 g.

Bitarna är förpackade med god insyn i åtanke, så du som konsument kan ta dig en rejäl titt på den köttbit du håller på att skaffa. Med undantag för Petite tender rekommenderas stekning eller grillning till en innertemperatur på 54-58 grader för ett slutresultat som är medium.

Ribs av lantgris och tunna kasslerbiffar

Den här sommaren är det också läge att grilla inhemsk lantgris med nya och moderna smakvariationer.

Vår tunna kasslerbiff har fått en fräsch kryddblandning av lime och chili en en oljig marinad. Samma tunna biffar finns även att fås i naturell variant, om du väljer egna marinader eller kryddningar.

Lantgrisens ribs ebjuds fortsättningsvis både som färska och färdiga varianter. Färska ribs erbjuds i naturell-format men även med en läcker BBQ-marinad.

Maatiaispossun kypsä spare ribs Asian BBQ n. 700 g.

Färdiga ribs erbjuds inför sommaren i en traditionell BBQ-tappning men även i en mer asiatiskt inspirerade variant.

– Vi vill ge alla möjligheten att lyckas med matlagningen och erbjuda något som kan underlätta också en hektisk dag. Att något gåt att göra snabbt och smidigt betyder ändå inte att vi tummar på smakupplevelsen, t.ex. i våra ribs är det viktigaste att det är läckert och saftigt, konstaterar Johanna Salo.

För de färdiga ribsen är en snabb uppvärmning på grillen eller i ugnen nog medan de färska ribsen kräver sin tillredningstid för att bli klara.

Nyheter 1.5.2022

Alrökt Eetvartti 360 g
Feta-paprika grillkorv 230 g
All natural roasted garlic 230 g
All natural chorizo & salsiccia 230 g

Savu Eetvartti 360 g.

Flank steak ca. 500 g
Flat iron steak ca. 500g
Bavette ca. 500 g
Petite tender ca. 380 g

Tunn lime-chili kasslerbiff av lantgris 500 g
Chimichurri filébiff av lantgris 2 st
Tunn kasslerbiff av lantgris
Loin ribs av lantgris ca. 1kg
Loin ribs av lantgris BBQ, 2 st ca. 1,1g
Färdiglagad spare ribs av lantgris, BBQ ca. 700 g
Färdiglagad spare ribs av lantgris, Asian BBQ ca. 700 g