Flank Steak ca. 500 g
Flank steak är en del styckningsdetalj från magmuskulaturen som skärs från bakre halvan av djuret, vid kållappen. Köttet är grovfibrigt och smakrikt. Flank steak gör sig perfekt på grillen, grillpannan eller som fyllning i fajitas. Köttet gör sig bäst som medium-rare och får gärna förbli rött inuti efter tillredning. Inhemskt GM-fritt nötkött från våra familjegårdar.
Vikt
500 g
Näringsinnehåll / 100 G
Energi: 679kJ/162kcal
Fett: 8.70g
- varav mättat: 4.00g
Kolhydrater: 0.00g
- varav sockerarter: 0.00g
Kostfiber: 0.00g
Protein: 21.00g
Salt: 0.10g*
Laktos: 0.00g / 100g
* Salthalten beror uteslutande på natrium som förekommer naturligt i köttet
Ingredienser
Tillredningsförslag
Tag köttet i rumstemperatur ca en timme innan tillredning. Krydda efter egen smak. Grilla eller stek på varm panna i 4 – 6 minuter på båda sidorna. Köttet är som bäst medium-rare eller medium och innetemperaturen är 54 – 58 grader. Linda in köttet i folie och låt dra i ca 10 minuter. Skär tunna skivor mot fibrerna och krydda ännu med salt och peppar.
Egenskaper
- Gluteeniton
- Laktoositon
“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”
Ove, produktutvecklare
Skriv en recension