Wienerschnitzel
15min
4
Lätt
Ingredienser
Wienerschnitzel
- 2 pkt Snellman Lövbiff av lantgris ytterfilé 2 st 240 g
- 1 tsk salt
- 1 msk smör
Dubbelpanering
- 2 msk vetemjöl
- 1 ägg
- 1 dl skorpmjöl
- 1 nypa chilipulver
- 0.5 tsk paprikapulver
- 2 msk färsk persilja
Garnering
- 4 citronskivor
- 4 ansjovis
- 1 msk kapris
Instruktioner
Knäck ett ägg mot kanten på en djuptallrik och vispa sönder det. På en annan tallrik mäter du upp skorpmjölet och blandar i lite chili, paprika och persilja. (Om du vill göra en traditionell wienerschnizel ska du lämna bort kryddorna.) På en tredje tallrik mäter du upp vetemjölet.
Krydda biffarna med salt och vänd dem i vetemjölet. Doppa biffarna i ägg, vänd dem sedan i skorpmjölet.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek på medelvärme i fyra minuter på var sida, eller tills biffarna fått en vacker brun färg.
Lägg upp biffarna på ett fat och dekorera med citron, ansjovis och kapris. Som tillbehör passar potatismos och en grönsallad.
Tips
Testa ochså den nya krispig wienerschnitzel av lantgris!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 130 g | |
---|---|---|
Energi | 884 kJ / 210 kcal | 1149 kJ / 273 kcal |
Fett | 7.2 g | 9.3 g |
- varav mättat fett | 3.1 g | 4.1 g |
Kolhydrat | 10.5 g | 13.7 g |
- varav sockerarter | 0.7 g | 0.9 g |
Protein | 25 g | 32 g |
Fiber | 0.7 g | 0.9 g |
Salt | 1.9 g | 2.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.