Wienerschnitzel

Wieninleike 1

Wienerschnitzel är en klassisk delikatess och i Österrike, där den kommer ifrån, är den också en nationalrätt. Wienerschnitzeln ska alltid paneras två gånger innan den steks. Ursprungligen är wienerschnitzeln gjord på tunn kalvfilé och i Österrike får man inte kalla den wienerschnitzel om den är gjord på annat kött. På andra ställen i världen görs wienerschnitzel på till exempel gris- eller kalkonkött. Av Herr Snellmans produkter passar de tunnbankade lövbiffarna utmärkt till wienerschnitzel. I detta recept görs wienerschnitzel på gmo-fritt kött av Lantgris, men det går också lika bra att göra wienerschnitzel på lövbiff av nöt.

Wienerschnitzel serveras ofta med en citronbit och på andra ställen än i Österrike serveras den också ofta med ansjovis och kapris, en riktigt härlig kombination. Säg aldrig att något är för svårt! En Wienerschnitzel, Bitte!

4 15 min

Ingredienser

  • 2 pkt Snellmans Lövbiffar av lantgris ytterfilé
  • 0.75 tsk salt
Dubbelpanering
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1.5 dl skorpmjöl
  • 1 nypa chili
  • 1 nypa paprika
  • 1 nypa persilja
Stekning
  • lite rypsolja
  • lite smör
Garnering
  • 4 citronskivor
  • 4 ansjovisfiléer
  • 1 msk kapris

Wienerschnitzel — Gör så här

  1. Knäck ett ägg mot kanten på en djuptallrik och vispa sönder det. På en annan tallrik mäter du upp skorpmjölet och blandar i lite chili, paprika och persilja. (Om du vill göra en traditionell wienerschnizel ska du lämna bort kryddorna.) På en tredje tallrik mäter du upp vetemjölet.
  2. Krydda biffarna med salt och vänd dem i vetemjölet. Doppa biffarna i ägg, vänd dem sedan i skorpmjölet.
  3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek på medelvärme i fyra minuter på var sida, eller tills biffarna fått en vacker brun färg.
  4. Lägg upp biffarna på ett fat och dekorera med citron, ansjovis och kapris. Som tillbehör passar potatismos och en grönsallad.
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer