Hoppa till innehållet
Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

Lövbiff av lantgris ytterfilé 2 st 240 g

4

15min total tid

Lätt

Wienerschnitzel är en klassisk delikatess,en nationalrätt, från Österrike. Wienerschnitzeln ska alltid paneras två gånger innan den steks. Ursprungligen är wienerschnitzeln gjord på tunn kalvfilé och i Österrike får man inte kalla den wienerschnitzel om den är gjord på annat kött. På andra ställen i världen görs wienerschnitzel på till exempel gris- eller kalkonkött. Av Herr Snellmans produkter passar de tunnbankade lövbiffarna utmärkt till wienerschnitzel. I detta recept görs wienerschnitzel på gmo-fritt kött av Lantgris, men det går också lika bra att göra wienerschnitzel på lövbiff av nöt. Wienerschnitzel serveras ofta med en citronbit och på andra ställen än i Österrike serveras den också ofta med ansjovis och kapris, en riktigt härlig kombination. Säg aldrig att något är för svårt! En Wienerschnitzel, Bitte!

Ingredienser

Wienerschnitzel
Dubbelpanering
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl skorpmjöl
  • 1 nypa chilipulver
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 2 msk färsk persilja
Garnering
  • 4 citronskivor
  • 4 ansjovis
  • 1 msk kapris

Instruktioner

Knäck ett ägg mot kanten på en djuptallrik och vispa sönder det. På en annan tallrik mäter du upp skorpmjölet och blandar i lite chili, paprika och persilja. (Om du vill göra en traditionell wienerschnizel ska du lämna bort kryddorna.) På en tredje tallrik mäter du upp vetemjölet.

Krydda biffarna med salt och vänd dem i vetemjölet. Doppa biffarna i ägg, vänd dem sedan i skorpmjölet.

Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek på medelvärme i fyra minuter på var sida, eller tills biffarna fått en vacker brun färg.

Lägg upp biffarna på ett fat och dekorera med citron, ansjovis och kapris. Som tillbehör passar potatismos och en grönsallad.

Tips

Testa ochså den nya krispig wienerschnitzel av lantgris!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 130 g
Energi 884 kJ / 210 kcal 1149 kJ / 273 kcal
Fett 7.2 g 9.3 g
- varav mättat fett 3.1 g 4.1 g
Kolhydrat 10.5 g 13.7 g
- varav sockerarter 0.7 g 0.9 g
Protein 25 g 32 g
Fiber 0.7 g 0.9 g
Salt 1.9 g 2.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan