
Wieninleike
4
15min kokonaisaika
Helppo
Wieninleike on pihvien aatelia ja Itävallassa, josta se on kotoisin, se onkin yksi kansallisruoista. Wieninleike paneroidaan aina kahdesti ennen paistamista. Alkuperäinen wieninleike valmistetaan ohuesta vasikanleikkeestä ja muista lihoista tehtyjä ruokalajeja ei Itävallassa saakaan kutsua nimellä wieninleike. Muualla wieninleike voidaan valmistaa esimerkiksi porsaan tai kalkkunan lihasta. Herra Snellmanin tuotteista wieninleikkeen valmistamiseen soveltuvat hyvin erittäin ohuiksi nuijitut lehtipihvit. Tässä reseptissä wieninleike syntyy maatiaispossun gm-vapaasta lihasta, mutta myös naudan lehtipihvit soveltuvat vallan mainiosti.
Wieninleike tarjoillaan usein sitruunapalan kanssa. Ja muualla kuin Itävallassa, saa wieninleike usein seurakseen myös anjovista ja kapriksia, josta muodostuukin kerrassaan herkullinen yhdistelmä!