Wieninleike

Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
Wieninleike 1

Wieninleike on pihvien aatelia ja Itävallassa, josta se on kotoisin, se onkin yksi kansallisruoista. Wieninleike paneroidaan aina kahdesti ennen paistamista. Alkuperäinen wieninleike valmistetaan ohuesta vasikanleikkeestä ja muista lihoista tehtyjä ruokalajeja ei Itävallassa saakaan kutsua nimellä wieninleike. Muualla wieninleike voidaan valmistaa esimerkiksi porsaan tai kalkkunan lihasta. Herra Snellmanin tuotteista wieninleikkeen valmistamiseen soveltuvat hyvin erittäin ohuiksi nuijitut lehtipihvit. Tässä reseptissä wieninleike syntyy maatiaispossun gm-vapaasta lihasta, mutta myös naudan lehtipihvit soveltuvat vallan mainiosti.
Wieninleike tarjoillaan usein sitruunapalan kanssa. Ja muualla kuin Itävallassa, saa wieninleike usein seurakseen myös anjovista ja kapriksia, josta muodostuukin kerrassaan herkullinen yhdistelmä!

4 15 min

Ainekset

  • 2 pkt Snellmanin lehtipihvejä porsaan ulkofleestä
  • 1 tl suolaa
Kaksoisleivitys
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 ripaus chiliä
  • 1 ripaus paprikaa
  • 1 ripaus persiljaa
Paistamiseen
  • 1 ds rypsiöljyä
  • 1 ds voita
Koristeluun
  • 4 sitruunaviipaletta
  • 4 anjovisfleetä
  • 1 rkl kapriksia
Maatiaispossun lehtipihvi ulkofileestä 1

Tee näin

  1. Riko lautaselle kanamuna ja vatkaa sen rakenne rikki.
  2. Mittaa toiselle lautaselle korppujauhe johon olet sekoittanut hiukan paprikajauhetta, chiliä ja persiljaa. Jos haluat perinteisemmän pihvin, jätä mausteet pois.
  3. Mausta pihvit suolalla ja kääntele ne vehnäjauhoissa lautasella. Kasta pihvit sen jälkeen kanamunaan. Kasta pihvit vielä lopuksi korppujauhoihin.
  4. Kuumenna pannulla voin ja öljyn seosta. Paista pihvejä keskilämmöllä molemmin puolin noin 4 minuuttia. Nosta valmiit pihvit vadille. Tarjoile wieninleike sitruunan, kapristen ja anjovisten kera. Hyvän lisukkeen saat perunamuusista ja salaatista.
Pihvit Snellman

“Hyvä pihvi on murea ja mehukas. Näihin meidän pihveihin me käytetään aina suomalaista possua ja nautaa meidän omilta perhetiloilta. Liha leikataan käsin eikä siihen lisätä vettä. Valinnanvaraakin on makujen suhteen mukavasti.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä