Hoppa till innehållet
Mjuk Iivari, rökig nötkorv och fräscha kryddor för biffen: Snellmans somriga nyheter bjuder på gott och blandat 4

Mjuk Iivari, rökig nötkorv och fräscha kryddor för biffen: Snellmans somriga nyheter bjuder på gott och blandat

Grillkorven har en given plats i det finska sommarköket och det finns säkert lika många smakpreferenser som det finns bollgrillar i vårt avlånga land. Snellmans mål har alltid varit att ge möjlighet till det bättre, och samma gäller även när det kommer till grillkorvens smakalternativ.

Mjuk Iivari är, som namnet avslöjar, en mjukare variant. Det här är något som många efterlyst av oss under en längre tid, och nu kan vi äntligen släppa den på marknaden.

Nya alternativ för grillen från Jakobstad.

– Precis som alla grillkorvar hos oss på Snellmans gör vi Mjuk Iivari på råvaror av bästa kvalitet. Varken svål eller tillsatt fosfat kommer på fråga. Vårt mål har varit att skapa en traditionell grillkorv med precis rätt mängd potatismjöl för att både struktur och munkänsla skall bli perfekt, berättar Johanna Salo från Snellmans produktutveckling.

Cheddar-Jalapeno Eetvartti är i sin tur en riktigt smakbomb, där en välrundad cheddar samsas med eldig jalapeño. Helheten blir något unikt i smakväg, en grillkorv som både smeker och smockar lite på samma gång.

En nyhet som både smeker och sparkar.

All Natural Smoky Beef görs i sin tur helt på nötkött, vilket gör den lämpad för människor som inte äter griskött. Den köttiga Smoky Beef-korven har en mjuk kryddning och pricken över i:et kommer från rökningen med äkta alspån. Och som alla andra korvar i All Natural-serien görs även Smoky Beef helt utan tillsatser.

Nötkorv, All Natural.

Biff med smaker från argentina och medelhavet

Världens mest finska gris, Lantgrisen, är en unik råvara som utgör basen för många av sommarens grillfavoriter. När den nya säsongen nu står inför dörren, är det med glädje vi kan bjuda på två nya kryddblandningar i sortimentet av filébiffar.

Alla våra marinerade filébiffar har dessutom en imponerande CV:

  • Vår marinad till biffarna görs helt utan tillsatsämnen
  • Vi använder bara äkta kryddor, inga aromer
  • Vi tillsätter inget vatten
  • Vi har en hög kötthalt
Smaker från Medelhavet, en härlig tomat-pesto.

Chimichurri filébiff av lantgris hämtar sin inspiration från Argentina och kryddsåsen lämpar sig ypperligt för just griskött. I kompotten möts örter och vitlök och samsas dessutom med en eldig chili och lite fräsh lime.

Tomat-pesto filébiff av lantgris använder en fransk tomatsmet av ypperlig kvalitet, och med basilika blir helheten snudd på perfekt.

– Våra filébiffar är fettsnåla men rika på protein. Djurens välmående är dessutom i världsklass i Finland då det kommer till grisarnas livsmiljö, utfodring och låga användning av antibiotika. Allt griskött för Snellmans del kommer från våra familjegårdar och det gör att man vet vad man sätter i munnen, säger marknadsförings- och kommunikationsdirektör Tommi Fors.

Chimichurri, en smakrik sås eller marinad med ursprung i Sydamerika.

Herra Snellman, nyheter, sommaren 2021: