Filé av nöt entrecoté
”Entrecote, alltså nöt framrygg, är en fetare styckningsdetalj. Av detta kött får man måltidens bästa biffar. Stek och krydda.” – Annika, packare
Kötthalt
100 %
Vikt
1000 g
Näringsinnehåll / 100 G
Energi: 810 kJ / 195 kcal
Fett: 12.00g
- varav mättat: 6.00g
Kolhydrater: 0.00g
- varav sockerarter: 0.00g
Kostfiber: 0.00g
Protein: 22.00g
Salt: 0.10g
Laktos: 0.00g / 100g
Ingredienser
Nötkött (ursprungsland Finland).
Tillredningsförslag
Tag köttet ur kylen i rumstemperatur 1-2 timmar före tillredning. Avlägsna plastförpackningen och torka ytan. Skär ca 1 cm tjocka biffar mot fibrarna. Krydda med salt och peppar. Stek i panna eller grilla på hög värme i ca 2 min eller tills köttsaften kommer upp till ytan. Sväng biffen en gång och stek eller grilla ytterligare ca 2 min. Servera med en grönsallad samt en gräddsås. Köttet kan även användas som tärnad för köttspett till grillen.
Egenskaper
- Fosfatfri
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Lisäaineeton
- Maidoton
“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”
Robert, produktuvecklare
Skriv en recension