Hoppa till innehållet
Entrecôte med ugnspotatis, grillad sparris och sommarmajonnäs

Entrecôte med ugnspotatis, grillad sparris och sommarmajonnäs

Filé av nöt entrecoté ca 1 kg

1h

4

Medel

Smör, smör och sen ännu lite mera smör. Kocken Mika Ilvoranta har gjort ett somrigt recept på riktigt gott kött med sparris och potatis inför säsongen 2021. Pricken över i:et är Mikas egen sommarmajonäs, som blandar jordgubbar, lime och soltorkade tomater. Nästan löjligt gott!

Ingredienser

Entrecote
Dessutom
  • 4 potatis
  • 4 msk smör
  • 1.5 tsk salt
Kesämajoneesi
  • 3 dl jordgubbe
  • 1 dl soltorkad tomat
  • 2 msk grönpeppar
  • 1 lime
  • 400 g majonnäs
Lisuke
  • 8 sparris
  • 4 msk smör
  • 4 msk persillade

Instruktioner

Låt köttet stå en god stund i rumstemperatur medan du förbereder övriga element.

Mixa eller hacka ihop jordgubbarna och tomaterna, tillsätt kryddor, saft och majonnäs efterhand och blanda ihop till en jämn och ljuvlig smet.

Skär de stora potatisarna i halvor och pensla med smält smör och salta innan du kör i ugn på 150-175 grader. Låt potatisen ligga i ugn tills de mjuknar och får färg.

Skär upp 2 st ca 500 g biffar. Stek 2 minuter på var sida på riktigt varm grillpanna eller ute på grillen och följ upp stekningen med att låta biffarna svänga 2 minuter i en 100-gradig ugn.

Ställ sen biffarna och vila på ett skärbräde i 15 minuter innan du skär upp dem på längden och trancherar fyra portioner.

Bryt först av 2-4 cm av roten på sparrisen. Smält smöret och blanda i persillade, pensla sparrisarna och stek antingen i stekpanna eller på grillen tills de mjuknat och får lite färg.

Servera och njut!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 570 g
Energi 892 kJ / 215 kcal 5084 kJ / 1226 kcal
Fett 17 g 97.2 g
- varav mättat fett 7 g 40 g
Kolhydrat 4.9 g 28.2 g
- varav sockerarter 3.2 g 18 g
Protein 10 g 57 g
Fiber 1.2 g 6.6 g
Salt 1.2 g 6.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan