Entrecôte uuniperunoilla, grillatulla parsalla ja kesämajoneesilla
Voita, voita, ja vielä vähän voita. Kokki Mika Ilvoranta on tehnyt meille kesäisen reseptin jossa laatuliha nautitaan parsan ja perunoiden kera. Kokonaisuuden kruunaa Mikan oma kesämajoneesi, jossa kohtaavat mansikat, lime sekä aurinkokuivattu tomaatti. Ja on hyvää!
4
60 min
Ainekset
- Liha
-
- 1 kpl Snellmanin Naudan entrecoté pihvifilee
- 4 tlk suolaa
- 4 tlk murskattua mustapippuria
- 150 g sulaa voita
- Perunat
-
- 4 kpl isoa perunaa
- 8 rkl sulaa voita
- 4 tlk suolaa
- Kesämajoneesi
-
- 2-3 dl mansikoita, pakkasesta tai tuoreina
- 1 dl aurinkokuivattua tomaattia
- 2 rkl murskattua viherpippuria
- 1 kpl lime, mehu ja kuori
- 400 g hyvää majoneesia (purkki)
- Parsa
-
- 8 kpl parsaa
- 8 rkl voita
- 4 rkl persillade
Entrecôte uuniperunoilla, grillatulla parsalla ja kesämajoneesilla — Ohje
-
- Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistusta.
- Sekoita tai pieni mansikat ja tomaatit yhteen, lisää mausteet, mehut ja majoneesi jälkikäteen ja sekoita pehmeän maukkaaksi tahnaksi.
- Puolita isot perunat, voitele ja suolaa ja laita uuniin 150-175 astetta. Anna perunoiden paistua uunissa, kunnes pehmenevät ja saavat väriä.
- Leikkaa lihasta kaksi reilun kokoista, noin puolikiloista pihviä. Paista kaksi minuuttia per puoli joko kuumalla grillillä, tai erittäin kuumalla grillipannulla hellan äärellä. Paistamisen jälkeen käytä pihvejä 100-asteisessa uunissa noin kaksi minuuttia.
- Aseta pihvit leikkuulaudalle huilaamaan noin 15 minuutiksi, ennen kun leikkaat pitkittäin ja koostat neljä annosta.
- Murra ensin noin 2-4 senttiä parsan tyvestä. Sulata voi, sekoita siihen persillade ja voitele parsat. Paista joko pannulla tai grillillä vain sen verran että pehmenevät ja alkavat saada väriä.
- Tarjoile ja nauti!
Vinkki!
“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”
Robert, tuotekehittäjä