Hoppa till innehållet

Snellmans nya krispiga wienerschnitzel för den högklassiga matupplevelsen ända hem

Snellman nya krispiga Wienerschnitzel av lantgris vill leverera restaurangbesökets nivå på köttkvalitet till finländarnas hemmakök. Stora och härligt tunna biffar går snabbt att steka i panna, ugn eller airfryer. Tack vare högklassig dubbelpanering blir biffarna rejält krispiga utan att tappa något i saftighet.

Vardagsstress och jäkt är vanliga utmaningar för många, och då man hinner man kanske inte alltid laga den mat man skulle vilja. Ändå är få redo att kompromissa när det kommer till smak och kvalitet på det som serveras. Snellmans nya krispiga Wienerschnitzel av lantgris och Snabba och krispiga filéskivor av lantgris erbjuder en lösning till denna vardagsutmaning.

– Det är inte helt enkelt att tydligt definiera dessa produkter. För många är panerat kött främst förknippat med njutning och en avslappnad veckoslutsdukning, men vi upplever att filéskivorna och schnitzeln också passar perfekt som snabb och enkel mat i vardagen, säger produktgruppschef Johanna Salo.

Smak och känsla av dubbelpanering

De nya produkterna är dubbelpanerade, vilket innebär att de paneras två gånger med omsorg. Med en välgjord och naturligt kryddad panering bevarar biffarna sin saftighet när de tillreds.

– Den dubbla paneringen sitter oerhört bra på biffarna även efter stekning, och tunnbultade biffar går dessutom snabbt att tillaga. Vi gör dessa produkter helt utan tillsatsämnen, påpekar marknadsförings- och kommunikationsdirektör Tommi Fors.

Variation i förpackningsstorlek

Vinterns nyhetspalett inkluderar panerade biffar för en mängd olika behov.

Flaggskeppet, Wienerschnitzeln, kommer i två förpackningsstorlekar – en som består av två biffar på 340 gram och en dubbelt större version på 680 g med fyra biffar. Paketet med Snabba och krispiga filéskivor av lantgris innehåller sex mindre biffar och förpackningsvikten är 300 g.

Mångsidigheten ett trumfkort

Fördelen med de nya panerade alternativen är definitivt deras mångsidighet vid matlagningen.

– Biffarna kan naturligtvis stekas som de är, och då kan smaken varieras med olika tillbehör eller såser. Den som längtar efter nya smakupplevelser kan strimla biffarna efter stekning och till exempel rulla dem i en söt och kryddig asiatisk sås. I det fallet går de perfekt ihop med till exempel ris eller nudlar och knapriga grönsaker. Panerade biffar passar även bra till sallad för att ge smak och protein, tipsar Snellmans kostrådgivare Suvi Myllymäki, som även är känd från Herr Snellmans TikTok.

Hennes nya personliga favorit bland vinterns färska recept är Crispy Pork Katsu.

Snellmans TikTok och Instagram med dig i köket

Genom att följa Snellmans kanaler i sociala medier är du alltid först ut med att få tillgång till nya och färska recept.

I samband med lanseringen av våra nyheter utvecklade vi flera recept, som snart också kommer att finnas tillgängliga som praktiska steg-för-stegvideor. De ger dig möjligheten att fixa matglädjen steg för steg och lyckas tillsammans med oss.