Ytterfilé av lantgris
”Man får fylliga filébitar av ytterfilé från rejäl, finländsk Lantgris. Denna stora filébit kan tillagas som sådan eller skäras i tjocka skivor. Görs av 100 % finländsk, gmo-fri Lantgris från våra familjegårdar.” – Annika, packare
Kötthalt
100 %
Vikt
1300 g
Näringsinnehåll / 100 G
Energi: 790 kJ / 190kcal
Fett: 12.00g
- varav mättat: 4.40g
Kolhydrater: 0.00g
- varav sockerarter: 0.00g
Kostfiber: 0.00g
Protein: 20.00g
Salt: 0.20g
Laktos: 0.00g / 100g
Ingredienser
Ytterfilé av gris (ursprungsland Finland).
Tillredningsförslag
Tag köttet i rumstemperatur en timme innan stekning. Krydda köttet med salt och peppar. Stick en stektermometer i köttet. Stek i 125°C ugn (i stekpåse) med fettsidan upp ca 2 timmar. När termometern visar 80°C är köttet genomstekt.
Egenskaper
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Lisäaineeton
“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”
Robert, produktuvecklare
Skriv en recension