Operaschnitzel

Oopperaleike 2

Panerad grisschnitzel som serveras med stekt ägg. Ytan på operaschnitzeln blir extraknaprig då den paneras två gånger. Och bäst blir schnitzel naturligtvis när du tillreder den av inhemskt lantgris, Snellmans egna specialitet!

4

Ingredienser

PANERAD GRISSCHNITZEL
  • 4 skivor (á 150 g) gris ytterfilé
  • salt, peppar
Panering:
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl skorpmjöl
Till stekning:
  • smör och vegetabilisk olja

Operaschnitzel — Gör så här

  1. Placera den 1 ½ cm tjocka skivan av gris ytterfilé i en fryspåse eller mellan två bitar plastfolie
  2. Bulta biffarna varsamt tills de är cirka en halv centimeter tjocka biffar. Schnitzeln ska vara ungefär tre gånger större än normalt
  3. Krydda köttet med salt och peppar. Vänd schnitzlarna i vetemjöl, doppa dem lätt i de vispade äggen och vänd slutligen schnitzeln i skorpmjöl. Låt schnitzlarna torka i en kvart innan du steker dem så att paneringen fastnar på köttet
  4. Hetta upp en skvätt olja och en matsked smör i stekpannan
  5. När oljans yta krusas och fettet blir lite brunt är stekpannan tillräckligt varm. Stek schnitzlarna i cirka två minuter på vardera sidan. Servera genast.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer