Oopperaleike

Oopperaleike 2

Oopperaleike on leivitetty porsaanleike, joka tarjotaan paistetun munan kanssa. Oopperaleike paneroidaan kahteen kertaan ennen paistamista, joten se saa mukavan rapean pinnan. Maukas oopperaleike valmistuu luonnollisesti kunnon kotimaisesta lihasta ja juuri sellaista on perhetiloillamme kasvatettu maatiaispossu. Leikkaa pihvit ulkofileepalasta tai käytä erittäin ohuita lehtipihvejämme. Tarjoile oopperaleike esimerkiksi perunamuussin kera.

4

Ainekset

PANEROITU PORSAANLEIKE
 • 4 viipaletta (á 150 g) porsaan ulkofileetä
 • suolaa & pippuria
Leivitys:
 • 1 dl vehnäjauhoja
 • 2 kananmunaa
 • 2 dl korppujauhoja
Paistamiseen:
 • voita ja kasvisöljyä

Oopperaleike — Ohje

 1. Pane 1 ½ cm paksuinen possun ulkofileeviipale pakastepussiin tai kahden elintarvikemuovin väliin
 2. Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Leikkeestä tulisi tulla kooltaan noin kolminkertainen
 3. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan
 4. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita
 5. Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia puoleltaan. Tarjoa oopperaleike heti.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit