Fylld grisbiff och pasta

Täytettyä possua ja pastaa

Här har vi fyllt de 100 % finländska och gm-fria biffarna med ost och soltorkad tomat. Den mjuka och gräddiga såsen ska inte heller glömmas bort i detta goda recept.

Herr Snellmans recept, varsågod!

4

Ingredienser

  • 1 pkt Ytterfile extra av lantgris
  • 0.75 tsk salt
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 0.5 tsk rosmarin
  • 150 g ost, ex. gouda eller koskenlaskija
  • 0.5 tsk malen muskotnöt
  • 4 soltorkade tomater
  • 2 dl matgrädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 1 kruka basilika
Servering
  • 2 pkt (à 250 g) färskpasta

Fylld grisbiff och pasta — Gör så här

  1. Skär tunna stekar av halva köttbiten, sprid ut köttet och smaksätt med salt, peppar och rosmarin.
  2. Skiva ost, dela soltorkade tomater och fyll hälften av biffarna med fyllningen. Strö över muskotnöt och hela basilikablad. Lägg resten av skivorna på fyllningen, fäst med cocktailpinnar och låt köttet smaksättas i rumstemperatur i 20 minuter.
  3. Stek biffarna i fett i några omgångar. Häll över matgrädde och lägg till salt, peppar och resten av basilikabladen. Låt sjuda på medelhög värme i 15-20 minuter under lock.
  4. Tillred färskpastan enligt anvisningarna. Portionera pastan på tallrikar. Ta bort cocktailpinnarna och dela biffarna med sneda snitt och lägg bredvid pastan. Häll såsen över portionen. Servera tillsammans med en fräsch sallad och njut.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer