Äkta Karelsk stek
”Herr Snellmans färska tärningar är tillverkade av färskt, finländskt gris- och nötkött som inte varit fryst vid något tillfälle. En perfekt råvara för en läcker Karelsk stek. Om du skrollar ner hittar du Herr Snellmans recept på Karelsk stek.” – Anna-Lena, maskinförare
Kötthalt
100 %
Vikt
500 g
Näringsinnehåll / 100 G
Energi: 620 kJ / 145 kcal
Fett: 3.50g
- varav mättat: 1.50g
Kolhydrater: 0.00g
- varav sockerarter: 0.00g
Kostfiber: 0.00g
Protein: 22.00g
Salt: 0.10g
Laktos: 0.00g / 100g
Ingredienser
Finländsk grisstek (70%), finländsk nötstek (30%).
Tillredningsförslag
Ta fram köttet i rumsvärme 1/2 timme före tillredning. Lägg köttet tillsammans med lök, morot och lagerblad i en ugnsform. Tillsätt salt och peppar. Häll på vatten så att det nästan täcker köttet. Låt rätten koka i ugn 150 grader i ca 3 timmar.
Egenskaper
- Fosfatfri
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Lisäaineeton
- Maidoton
“Hos oss görs strimlor och tärningar alltid av finländskt kött som inte varit nedfryst vid något tillfälle. Vi tillsätter inte heller något vatten. Och visst bryns de vackert och klumpar inte heller ihop sig i stekpannan.”
Kai, produktutvecklare
Skriv en recension