Hoppa till innehållet
Karelsk stek

Karelsk stek

Riktig Karelsk stek 500 g

3h 45min (varav 15min aktiv)

4

Lätt

Karelsk stek i ugn är för många en bekant festrätt, men denna rätt fungerar också perfekt till vardagen. Eftersom karelsk stek kräver lång tid i ugnen lönar det sig att börja med den i god tid. Vi på Snellman har redan skurit och packat köttet för din karelska stek. Dessutom är Riktig karelsk stek gjord av färskt, finländskt gris- och nötkött som inte varit nedfryst vid något tillfälle.

Ingredienser

Karelsk stek

Instruktioner

Bryn köttet ytligt och snabbt i en varm panna med olja, så att bitarna får lite färg.

Skala och hacka både morötter och lök i bitar.

Placera kött, grönsaker, lagerblad, peppar och salt i en gryta och häll på uppvärmt vatten så det täcker innehållet.
Stek sedan i ugnen i 150 grader tills köttet är mört, det tar ca 3 – 4 timmar. Tillsätt vatten vid behov.

Nu har du en karelsk stek som smälter i munnen och den gör sig oerhört bra med till exempel potatismos.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 175 g
Energi 463 kJ / 110 kcal 810 kJ / 193 kcal
Fett 3.5 g 6.1 g
- varav mättat fett 1.1 g 1.9 g
Kolhydrat 2.9 g 5.1 g
- varav sockerarter 1.4 g 2.4 g
Protein 16 g 28 g
Fiber 1.5 g 2.6 g
Salt 0.9 g 1.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg för steg

kolla hela receptvideon

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan