Karelsk stek

Karjalanpaisti 1

Karelsk stek i ugn är för många en bekant festrätt, men denna rätt fungerar också perfekt till vardagen. Eftersom karelsk stek kräver lång tid i ugnen lönar det sig att börja med den i god tid.

Vi på Snellman har redan skurit och packat köttet för din karelska stek. Dessutom är Riktig karelsk stek gjord av färskt, finländskt gris- och nötkött som inte varit nedfryst vid något tillfälle.

4 210 min

Ingredienser

  • 500 g Äkta karelskstek
  • 2 morötter
  • 1 lök
  • 2 lagerbald
  • 20 kryddpepparkorn
  • salt

Karelsk stek — Gör så här

  1. Bryn köttet. Skär morötter och lök i bitar.
  2. Lägg alla ingredienser i en gryta, täck dem med vatten och stek sedan i ugnen i 200 grader i ca 3 timmar. Tillsätt vatten vid behov och du har en äkta karelsk stek!
  3. Herr Snellmans recept, varsågod!
  4. VIDEO AV HUR MAN LAGAR Karelsk stek:
  5. Se på YouTube hur man lagar Karelsk stek.
Strimlor och tärningar

“Hos oss görs strimlor och tärningar alltid av finländskt kött som inte varit nedfryst vid något tillfälle. Vi tillsätter inte heller något vatten. Och visst bryns de vackert och klumpar inte heller ihop sig i stekpannan.”

Kai, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept