Karelsk stek
3h 45min (varav 15min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
Karelsk stek
- 1 pkt Snellman Riktig Karelsk stek 500 g
- 2 morötter
- 1 lök
- 2 lagerblad
- 20 kryddpeppar
- 1 tsk salt
- 2 tsk olja
Instruktioner
Bryn köttet ytligt och snabbt i en varm panna med olja, så att bitarna får lite färg.
Skala och hacka både morötter och lök i bitar.
Placera kött, grönsaker, lagerblad, peppar och salt i en gryta och häll på uppvärmt vatten så det täcker innehållet.
Stek sedan i ugnen i 150 grader tills köttet är mört, det tar ca 3 – 4 timmar. Tillsätt vatten vid behov.
Nu har du en karelsk stek som smälter i munnen och den gör sig oerhört bra med till exempel potatismos.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 175 g | |
---|---|---|
Energi | 463 kJ / 110 kcal | 810 kJ / 193 kcal |
Fett | 3.5 g | 6.1 g |
- varav mättat fett | 1.1 g | 1.9 g |
Kolhydrat | 2.9 g | 5.1 g |
- varav sockerarter | 1.4 g | 2.4 g |
Protein | 16 g | 28 g |
Fiber | 1.5 g | 2.6 g |
Salt | 0.9 g | 1.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.