Hoppa till innehållet
Karelsk stek

Karelsk stek

Riktig Karelsk stek 500 g

4

15min tillagningstid | 8h total tid

Lätt

Karelsk stek i ugn är för många en bekant festrätt, men denna rätt fungerar också perfekt till vardagen. Eftersom karelsk stek kräver lång tid i ugnen lönar det sig att börja med den i god tid. Vi på Snellman har redan skurit och packat köttet för din karelska stek. Dessutom är Riktig karelsk stek gjord av färskt, finländskt gris- och nötkött som inte varit nedfryst vid något tillfälle.

Ingredienser

Karelsk stek

Instruktioner

Bryn köttet ytligt och snabbt i en varm panna med olja, så att bitarna får lite färg.

Skala och hacka både morötter och lök i bitar.

Placera kött, grönsaker, lagerblad, peppar och salt i en gryta och häll på uppvärmt vatten så det täcker innehållet.
Stek sedan i ugnen i 150 grader tills köttet är mört, det tar ca 3 – 4 timmar. Tillsätt vatten vid behov.

Nu har du en karelsk stek som smälter i munnen och den gör sig oerhört bra med till exempel potatismos.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 175 g
Energi 463 kJ / 110 kcal 810 kJ / 193 kcal
Fett 3.5 g 6.1 g
- varav mättat fett 1.1 g 1.9 g
Kolhydrat 2.9 g 5.1 g
- varav sockerarter 1.4 g 2.4 g
Protein 16 g 28 g
Fiber 1.5 g 2.6 g
Salt 0.9 g 1.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Farsdag Finska rätter Grytor Morsdag Vardagsmat

fixa receptet steg för steg

kolla hela receptvideon

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan