Festskinka av lantgris benfri fryst ca 1,5 kg
Köttinnehåll
84%
Vikt
1.5kg
Produktinformation
Ingredienser
Finländskt griskött (84 %), vatten, salt, stabiliseringsmedel (E450, E451), antioxidationsmedel (E301), glukos.
Produktnummer
17056
EAN-kod
2396257400006
Återvinningsinstruktioner
Sortera förpackningen som plast.
Näringsinnehåll
| Energi kcal | 181 kcal |
| Energi kJ | 753 kJ |
| Fett | 13 g |
| - varav mättat fett | 4.9 g |
| Kolhydrat | 0 g |
| - varav sockerarter | 0 g |
| Fiber | 0 g |
| Protein | 16 g |
| Salt | 1.4 g |
| Laktos | 0 g |
Tillredningstips
UPPTINING: Ta ut den frysta skinkan och låt den tina i kylskåp ca 1 dag innan den ska stekas. Ta den tinade skinkan i rumstemperatur ca 4 timmar innan den ska stekas. Skinkan bör ha en innertemperatur på ca +10 °C innan den läggs in i ugnen. STEKNING: Värm ugnen till 100 °C. Avlägsna skinkans förpackning. Lägg skinkan i en stekpåse och sedan in i ugnen med svålsidan uppåt. Du kan också steka skinkan utan stekpåse. Lägg då skinkan på ugnsgallret och placera en djup ugnsform under. Häll vatten i ugnsformen. Vattnet hindrar fettet från att bränna fast i ugnsformen. Stek skinkan i 1,5 - 2 timmar/kg. Ta ut skinkan ur ugnen när stektermometern visar 74 °C. Vill du ha en extra mör skinka steker du den till 83 °C.