Hoppa till innehållet
Bacon i ugn

Bacon i ugn

Riktig bacon 150 g

3

15min total tid

Lätt

Bacon i ugn? Absolut! Istället för att steka bacon i panna kan man välja att steka det i ugn. Det är ett mycket enkelt och bekvämt sätt att tillaga bacon på. Men finns det någon specifik fördel med att steka bacon i ugn? Åtminstone blir det mindre matos i köket. Man behöver inte heller bekymra sig om fettet som annars lätt kan stänka på spisen eller en själv. Dessutom finns det en del som är av den åsikten att det är lättare att få knapriga bacon när man steker dem i ugn.

Ingredienser

Bacon i ugn

Instruktioner

Lägg baconskivorna på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper och stek i ugn på 220 °C ca 7–9 minuter.
Ta ut baconen ur ugnen när de har blivit knapriga. Låt dem rinna av på en tallrik som du täckt med lite hushållspapper. På så sätt får du enkelt bort överflödigt fett.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 35 g
Energi 1934 kJ / 467 kcal 677 kJ / 163 kcal
Fett 40.9 g 14.3 g
- varav mättat fett 13.6 g 4.8 g
Kolhydrat 1.5 g 0.5 g
- varav sockerarter 1.5 g 0.5 g
Protein 23 g 8 g
Fiber 0 g 0 g
Salt 3.7 g 1.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg för steg

Kolla hela receptvideon

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan