Bacon i ugn
3
15min total tid
Lätt
Bacon i ugn? Absolut! Istället för att steka bacon i panna kan man välja att steka det i ugn. Det är ett mycket enkelt och bekvämt sätt att tillaga bacon på. Men finns det någon specifik fördel med att steka bacon i ugn? Åtminstone blir det mindre matos i köket. Man behöver inte heller bekymra sig om fettet som annars lätt kan stänka på spisen eller en själv. Dessutom finns det en del som är av den åsikten att det är lättare att få knapriga bacon när man steker dem i ugn.
Ingredienser
Bacon i ugn
Instruktioner
Lägg baconskivorna på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper och stek i ugn på 220 °C ca 7–9 minuter.
Ta ut baconen ur ugnen när de har blivit knapriga. Låt dem rinna av på en tallrik som du täckt med lite hushållspapper. På så sätt får du enkelt bort överflödigt fett.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 35 g | |
---|---|---|
Energi | 1934 kJ / 467 kcal | 677 kJ / 163 kcal |
Fett | 40.9 g | 14.3 g |
- varav mättat fett | 13.6 g | 4.8 g |
Kolhydrat | 1.5 g | 0.5 g |
- varav sockerarter | 1.5 g | 0.5 g |
Protein | 23 g | 8 g |
Fiber | 0 g | 0 g |
Salt | 3.7 g | 1.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.