Bacon i ugn

Pekoni uunissa

Bacon i ugn? Absolut! Istället för att steka bacon i panna kan man välja att steka det i ugn. Det är ett mycket enkelt och bekvämt sätt att tillaga bacon på. Men finns det någon specifik fördel med att steka bacon i ugn? Åtminstone blir det mindre matos i köket. Man behöver inte heller bekymra sig om fettet som annars lätt kan stänka på spisen eller en själv. Dessutom finns det en del som är av den åsikten att det är lättare att få knapriga bacon när man steker dem i ugn.

Ingredienser

  • 1 pkt bacon

Gör så här

  1. Lägg baconskivorna på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper och stek i ugn på 220 °C ca 7–9 minuter.

Tips!

Ta ut baconen ur ugnen när de har blivit knapriga. Låt dem rinna av på en tallrik som du täckt med lite hushållspapper. På så sätt får du enkelt bort överflödigt fett.

bacon

Vi har många gånger fått frågan varför vi inte tillverkar en sådan omtyckt produkt som vanligt bacon här i Jakobstad.
I vårt utbud finns sedan tidigare Extramör bacon, men inte traditionellt råbacon.

Vi har länge drömt om finländskt råbacon. Nya produkter kräver förutom produktutveckling ofta stora investeringar, att utveckla en ny produkt är alltså ingen liten grej. En bit inpå året 2017 började ändå bitarna falla på plats och vi kunde gå vidare med vår idé.

Nu kan vi stolta också erbjuda Riktig bacon – ett enastående mört och smakrikt råbacon.

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept