
Pekoni uunissa
3
15min kokonaisaika
Helppo
Pekoni uunissa? Kyllä vain, pekonin voi paistaa pannun sijaan kätevästi myös uunissa! Mutta onko jotain erityistä hyötyä valmistaa pekoni uunissa? Ainakin keittiössä on vähemmän käryä, kun pekoni paistuu pannun sijaan uunissa. Liedelle ja paistajan päälle räiskyvästä rasvasta ei myöskään ole huolta uunipekonin kohdalla. Lisäksi toiset ovat sitä mieltä, että pekonin paistaminen uunissa on helpompi tapa saada pekonista erityisen rapeaa.
Pekonin valmistus uunissa onnistuu näillä ohjeilla, kokeile heti!
Ainekset
Pekoni uunissa
Ohje
Erottele pekoniviipaleet toisistaan ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista pekoneita uunissa 220 °C noin 7-9 minuuttia.
Kun pekoni on paistunut uunissa sopivan rapeaksi, asettele viipaleet hetkeksi lautaselle asetellun talouspaperin päälle. Näin saat ylimääräisen rasvan helposti pois pekoniviipaleista.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 35 g | |
---|---|---|
Energia | 1934 kJ / 467 kcal | 677 kJ / 163 kcal |
Rasva | 40.9 g | 14.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 13.6 g | 4.8 g |
Hiilihydraatit | 1.5 g | 0.5 g |
- josta sokereita | 1.5 g | 0.5 g |
Proteiini | 23 g | 8 g |
Ravintokuitu | 0 g | 0 g |
Suola | 3.2 g | 1.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.