Siirry sisältöön
Pekoni uunissa

Pekoni uunissa

Kunnon pekoni 150 g

3

15min kokonaisaika

Helppo

Pekoni uunissa? Kyllä vain, pekonin voi paistaa pannun sijaan kätevästi myös uunissa! Mutta onko jotain erityistä hyötyä valmistaa pekoni uunissa? Ainakin keittiössä on vähemmän käryä, kun pekoni paistuu pannun sijaan uunissa. Liedelle ja paistajan päälle räiskyvästä rasvasta ei myöskään ole huolta uunipekonin kohdalla. Lisäksi toiset ovat sitä mieltä, että pekonin paistaminen uunissa on helpompi tapa saada pekonista erityisen rapeaa. Pekonin valmistus uunissa onnistuu näillä ohjeilla, kokeile heti!

Ainekset

Pekoni uunissa

Ohje

Erottele pekoniviipaleet ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle.

Paista uunin alatasolla 220 °C n. 7–9 minuuttia kunnes pekoni on sopivan rapeaa.

Nosta hetkeksi lautaselle talouspaperin päälle ylimääräisen rasvan imeyttämiseksi.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 35 g
Energia 1934 kJ / 467 kcal 677 kJ / 163 kcal
Rasva 40.9 g 14.3 g
- josta tyydyttynyttä 13.6 g 4.8 g
Hiilihydraatit 1.5 g 0.5 g
- josta sokereita 1.5 g 0.5 g
Proteiini 23 g 8 g
Ravintokuitu 0 g 0 g
Suola 3.3 g 1.1 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

Katso koko reseptivideo

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle