Baconlindad grillkorv med jalapeno-ostfyllning
4
40min total tid
Lätt
Ingredienser
Baconlindad grillkorv med jalapeno-ostfyllning
- 1 pkt Snellman Eetvartti grillkorv 400 g
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 2 spetsig paprikor
- 100 g naturell färskost
- 2 dl riven cheddarost
- 4 färska jalapenos
- 0.5 dl BBQ-sås
Instruktioner
Grilla korven knaprig och låt svalna något
Riv cheddarosten och blanda den med färskosten.
Strimla jalapeno och rör ner i oströran
Dela spetspaprikorna på hälften och trimma dem så att de kan forma sig efter grillkorven
Fyll paprikorna med oströran
Lägg korvarna i paprikabåtarna och tryck ner dem i oströran så att de ligger stabilt
Linda baconskivor runtomkring
Lägg de baconlindade korvarna i en grillform och pensla dem med barbequesås
Lägg grillformen med korvarna på grillen och låt dem värmas under lock i ca 15 minuter
Servera med coleslaw eller grönsallad
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 250 g | |
---|---|---|
Energi | 1165 kJ / 281 kcal | 2912 kJ / 703 kcal |
Fett | 24.2 g | 60.4 g |
- varav mättat fett | 10.8 g | 27 g |
Kolhydrat | 2 g | 5 g |
- varav sockerarter | 1.7 g | 4.3 g |
Protein | 14 g | 35 g |
Fiber | 0.6 g | 1.4 g |
Salt | 1.8 g | 4.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.