Hoppa till innehållet
Baconlindad grillkorv med jalapeno-ostfyllning

Baconlindad grillkorv med jalapeno-ostfyllning

Riktig bacon 150 g

4

40min total tid

Lätt

Det här är inte bara en ”kul grej” – det är riktigt, riktigt gott! Vi gjorde våra korvar på grillen, men det går självklart lika bra att tillreda receptet inomhus i köket. Stek korvarna i stekpanna innan du lindar in dem i paprikan och baconskivorna och skjutsa sen in dem i ugnen på 200 C, tills baconet fått vacker yta.

Ingredienser

Baconlindad grillkorv med jalapeno-ostfyllning
  • 1 pkt Snellman Eetvartti grillkorv 400 g
  • 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
  • 2 spetsig paprikor
  • 100 g naturell färskost
  • 2 dl riven cheddarost
  • 4 färska jalapenos
  • 0.5 dl BBQ-sås

Instruktioner

Grilla korven knaprig och låt svalna något
Riv cheddarosten och blanda den med färskosten.
Strimla jalapeno och rör ner i oströran
Dela spetspaprikorna på hälften och trimma dem så att de kan forma sig efter grillkorven
Fyll paprikorna med oströran
Lägg korvarna i paprikabåtarna och tryck ner dem i oströran så att de ligger stabilt
Linda baconskivor runtomkring
Lägg de baconlindade korvarna i en grillform och pensla dem med barbequesås
Lägg grillformen med korvarna på grillen och låt dem värmas under lock i ca 15 minuter
Servera med coleslaw eller grönsallad

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 250 g
Energi 1165 kJ / 281 kcal 2912 kJ / 703 kcal
Fett 24.2 g 60.4 g
- varav mättat fett 10.8 g 27 g
Kolhydrat 2 g 5 g
- varav sockerarter 1.7 g 4.3 g
Protein 14 g 35 g
Fiber 0.6 g 1.4 g
Salt 1.8 g 4.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan