Baconlindad grillkorv med jalapeno-ostfyllning

Baconlindad grillkorv med jalapeno-ostfyllning

Det här är inte bara en ”kul grej” – det är riktigt, riktigt gott! Vi gjorde våra korvar på grillen, men det går självklart lika bra att tillreda receptet inomhus i köket. Stek korvarna i stekpanna innan du lindar in dem i paprikan och baconskivorna och skjutsa sen in dem i ugnen på 200 C, tills baconet fått vacker yta.

4

Ingredienser

  • 1 pkt Eetvartti
  • 1 pkt Extramör bacon
  • 2 spetspaprikor
  • 100 g naturell färskost
  • 2 dl riven cheddarost
  • 4 färska jalapenos
  • barbequesås, till pensling

Gör så här

  1. Grilla korven knaprig och låt svalna något
  2. Riv cheddarosten och blanda den med färskosten.
  3. Strimla jalapeno och rör ner i oströran
  4. Dela spetspaprikorna på hälften och trimma dem så att de kan forma sig efter grillkorven
  5. Fyll paprikorna med oströran
  6. Lägg korvarna i paprikabåtarna och tryck ner dem i oströran så att de ligger stabilt
  7. Linda baconskivor runtomkring
  8. Lägg de baconlindade korvarna i en grillform och pensla dem med barbequesås
  9. Lägg grillformen med korvarna på grillen och låt dem värmas under lock i ca 15 minuter
  10. Servera med coleslaw eller grönsallad
  11. Kolla också in receptvideon!
Grillkorvar

“Grillkorv är en av finländarnas absoluta favoriter och därför vill vi också göra våra grillkorvar så bra som möjligt. Det ska vara mycket kött och så lite tillsatsämnen som möjligt. Korvarna innehåller varken svål eller maskinurbenat kött – endast handskuret, finländskt kött av gris och nöt. Och om inte förr så när man smakar dem märker man nog det.”

Kai, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept