Pekoniin käärittyä grillimakkaraa jalapeno-juustotäytteellä

Pekoniin käärittyä grillimakkaraa jalapeno-juustotäytteellä 1

Kuten jo nimestä saattaa päätellä, tässä on todellinen makkaranystävän grilliherkku! Perinteiseen grillimakkaraan uutta makua tuo sopivasti tulinen juustotäyte, paprika ja kokonaisuuden kruunaavat BBQ-kastikkeella sivellyt pekonisiivut. Ja mikä parasta, valmistus onnistuu tarvittessa myös ilman grilliä. Paista makkarat etukäteen pannulla ja paista pekoniin ja paprikaan käärittyinä 200-asteisessa uunissa kunnes pinta on kauniin ruskea.

4

Ainekset

  • 1 pkt Eetvarttia
  • 1 pkt Ylikypsä pekonia
  • 2 suippopaprikaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl raastettua cheddaria
  • 4 tuoreita jalapenoja
  • BBQ-kastiketta

Pekoniin käärittyä grillimakkaraa jalapeno-juustotäytteellä — Ohje

  1. Grillaa makkara rapeaksi ja anna jäähtyä hieman
  2. Raasta cheddar ja sekoita tuorejuuston kanssa
  3. Lisää juustoseokseen viipaloidut jalapenot
  4. Halkaise suippoparikat ja muotoile niistä makkaran ympärille sopivat palaset
  5. Lisää paprikan sisään juustotäytettä
  6. Nosta makkarat paprikoiden sisään ja paina ne tukevasti paikoilleen
  7. Kiedo ympärille pekonisiivuja
  8. Nosta valmiit kääröt grillivuokaan ja sivele BBQ-kastikkeella
  9. Nosta vuoka grilliin ja anna kääröjen kypsyä kannen alla noin 15 minuuttia
  10. Tarjoile coleslaw- tai vihersalaatin kanssa

Vinkki!

Katso myös reseptivideo!

Löydät videon myös Youtubesta!

Grillimakkarat

“Kyllä grillimakkara on yksi suomalaisten ikisuosikeista ja siksi me halutaan tehdä nämä omamme niin hyvin kuin osataan. Me laitetaan makkaraan paljon lihaa ja niin vähän lisäaineita kuin mahdollista. Eikä näissä ole kamaraa tai koneellisesti eroteltua lihaakaan, vaan ihan käsin leikattua suomalaista possua ja nautaa. Ja viimeistään maistamallahan tuon huomaa.”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä