Baconlindad halloumi
8
45min total tid
Lätt
Den perfekta förrätten för sommarens grilläventyr. En rejäl bit salladsost från den grekiska övärlden tillsammans med blåvitt bacon från Jakobstad. En lysande kombination!
Ingredienser
Pekoniin käärityt halloumi
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 4 grön sparris
- 250 g halloumiost
Instruktioner
Skär halloumin i åtta skivor.
Dela sparrisarna på längden och korta av dem så de passar ovanpå en halloumibit. Förstek de halverade sparrishuvudena en stund på en stekplatta av gjutjärn eller i panna med lite olja.
Sätt ett halverat sparrishuvud på varje halloumibit.
Linda bacon runt halloumin.
Grilla tills baconskivorna är knapriga och halloumin varm. Vänd bitarna emellanåt, så att de grillas jämnt.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 60 g | |
---|---|---|
Energi | 1151 kJ / 277 kcal | 691 kJ / 166 kcal |
Fett | 22 g | 13.2 g |
- varav mättat fett | 9.9 g | 5.9 g |
Kolhydrat | 2.3 g | 1.4 g |
- varav sockerarter | 1.6 g | 1 g |
Protein | 17 g | 10 g |
Fiber | 1.1 g | 0.6 g |
Salt | 2.2 g | 1.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.