Hoppa till innehållet
Baconlindad halloumi

Baconlindad halloumi

Riktig bacon 150 g

8

45min total tid

Lätt

Den perfekta förrätten för sommarens grilläventyr. En rejäl bit salladsost från den grekiska övärlden tillsammans med blåvitt bacon från Jakobstad. En lysande kombination!

Ingredienser

Pekoniin käärityt halloumi

Instruktioner

Skär halloumin i åtta skivor.

Dela sparrisarna på längden och korta av dem så de passar ovanpå en halloumibit. Förstek de halverade sparrishuvudena en stund på en stekplatta av gjutjärn eller i panna med lite olja.

Sätt ett halverat sparrishuvud på varje halloumibit.

Linda bacon runt halloumin.

Grilla tills baconskivorna är knapriga och halloumin varm. Vänd bitarna emellanåt, så att de grillas jämnt.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 60 g
Energi 1151 kJ / 277 kcal 691 kJ / 166 kcal
Fett 22 g 13.2 g
- varav mättat fett 9.9 g 5.9 g
Kolhydrat 2.3 g 1.4 g
- varav sockerarter 1.6 g 1 g
Protein 17 g 10 g
Fiber 1.1 g 0.6 g
Salt 2.2 g 1.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan