
Baconlindad halloumi
Riktig bacon 150 g45min
8
Lätt
Den perfekta förrätten för sommarens grilläventyr. En rejäl bit salladsost från den grekiska övärlden tillsammans med blåvitt bacon från Jakobstad. En lysande kombination!
Ingredienser
Pekoniin käärityt halloumi
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 4 grön sparris
- 250 g halloumiost
Instruktioner
-
Skär halloumin i åtta skivor.
-
Dela sparrisarna på längden och korta av dem så de passar ovanpå en halloumibit. Förstek de halverade sparrishuvudena en stund på en stekplatta av gjutjärn eller i panna med lite olja.
-
Sätt ett halverat sparrishuvud på varje halloumibit.
-
Linda bacon runt halloumin.
-
Grilla tills baconskivorna är knapriga och halloumin varm. Vänd bitarna emellanåt, så att de grillas jämnt.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 60 g | |
---|---|---|
Energi | 1151 kJ / 277 kcal | 691 kJ / 166 kcal |
Fett | 22 g | 13.2 g |
- varav mättat fett | 9.9 g | 5.9 g |
Kolhydrat | 2.3 g | 1.4 g |
- varav sockerarter | 1.6 g | 1 g |
Protein | 17 g | 10 g |
Fiber | 1.1 g | 0.6 g |
Salt | 2.2 g | 1.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Den perfekta förrätten för sommarens grilläventyr. En rejäl bit salladsost från den grekiska övärlden tillsammans med blåvitt bacon från Jakobstad. En lysande kombination!