Baconlindad halloumi

Pekoniin kääritty halloumi 1

Den perfekta förrätten för sommarens grilläventyr. En rejäl bit salladsost från den grekiska övärlden tillsammans med blåvitt bacon från Jakobstad. En lysande kombination!

8 30 minuter

Ingredienser

  • 150 g Riktigt bacon
  • 4 st gröna sparrisar
  • 250 g halloumi

Baconlindad halloumi — Gör så här

  1. Skär halloumin i åtta skivor.
  2. Dela sparrisarna på längden och korta av dem så de passar ovanpå en halloumibit. Förstek de halverade sparrishuvudena en stund på en stekplatta av gjutjärn eller i panna med lite olja.
  3. Sätt ett halverat sparrishuvud på varje halloumibit.
  4. Linda bacon runt halloumin.
  5. Grilla tills baconskivorna är knapriga och halloumin varm. Vänd bitarna emellanåt, så att de grillas jämnt.
bacon

Vi har många gånger fått frågan varför vi inte tillverkar en sådan omtyckt produkt som vanligt bacon här i Jakobstad.
I vårt utbud finns sedan tidigare Extramör bacon, men inte traditionellt råbacon.

Vi har länge drömt om finländskt råbacon. Nya produkter kräver förutom produktutveckling ofta stora investeringar, att utveckla en ny produkt är alltså ingen liten grej. En bit inpå året 2017 började ändå bitarna falla på plats och vi kunde gå vidare med vår idé.

Nu kan vi stolta också erbjuda Riktig bacon – ett enastående mört och smakrikt råbacon.

Rate

Dela

Kommentarer