Baconlindade ribs
6-8
1min total tid
Lätt
Ingredienser
Baconlindade ribs
- 1 pkt Snellman Spare ribs av lantgris ca 900 g
- 1 msk salt
- 2 buljongtärning
- 0.5 dl BBQ -kryddblandning
- 2 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
Dessutom
- 1.5 dl BBQ-sås
Instruktioner
Rensa kotlettraden från bl.a. hinnor och skär raderna mellan benen i 2-3 delar så att du får kotletterna att rymmas i en stor kastrull. Tillsätt vatten tills köttet är intäckt. Krydda med salt och köttbuljongstärningar. Låt det koka på låg värme i ungefär en timme, tills köttet är mört.
Häll bort vattnet och låt köttet svalna. Sprid BBQ -kryddblandningen på ytan av kotlettraden. Skär i bitar mellan benen och linda kotlettbitarna med bacon. Stäng fogarna med hjälp av tandpetare.
Grilla på medelvärme på båda sidorna tills baconet är krispigt. Lägg slutligen BBQ-sås över hela ytan.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 0 kJ / 0 kcal | 0 kJ / 0 kcal |
Fett | 0 g | 0 g |
- varav mättat fett | 0 g | 0 g |
Kolhydrat | 0 g | 0 g |
- varav sockerarter | 0 g | 0 g |
Protein | 0 g | 0 g |
Fiber | 0 g | 0 g |
Salt | 0 g | 0 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.