Baconlindade ribs

Pekoniin käärityt ribsit
6-8 1,5 h

Ingredienser

  • 800 g (1 pkt) Snellman spare ribs av Lantgris
  • 1 tsk salt
  • 2 köttbuljongstärningar
  • 0,5 dl färdig BBQ -kryddblandning
  • 300 g (2 pkt) bacon
Därtill:
  • 1,5 dl färdig BBQ -kryddsås
  • tandpetare

Gör så här

  1. Rensa kotlettraden från bl.a. hinnor och skär raderna mellan benen i 2-3 delar så att du får kotletterna att rymmas i en stor kastrull. Tillsätt vatten tills köttet är intäckt. Krydda med salt och köttbuljongstärningar. Låt det koka på låg värme i ungefär en timme, tills köttet är mört.
  2. Häll bort vattnet och låt köttet svalna. Sprid BBQ -kryddblandningen på ytan av kotlettraden. Skär i bitar mellan benen och linda kotlettbitarna med bacon. Stäng fogarna med hjälp av tandpetare.
  3. Grilla på medelvärme på båda sidorna tills baconet är krispigt. Lägg slutligen BBQ-sås över hela ytan.

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept