Hoppa till innehållet
Baconlindade ribs

Baconlindade ribs

Spare ribs av lantgris ca 900 g

6-8

1min total tid

Lätt

Ingredienser

Baconlindade ribs
Dessutom
  • 1.5 dl BBQ-sås

Instruktioner

Rensa kotlettraden från bl.a. hinnor och skär raderna mellan benen i 2-3 delar så att du får kotletterna att rymmas i en stor kastrull. Tillsätt vatten tills köttet är intäckt. Krydda med salt och köttbuljongstärningar. Låt det koka på låg värme i ungefär en timme, tills köttet är mört.

Häll bort vattnet och låt köttet svalna. Sprid BBQ -kryddblandningen på ytan av kotlettraden. Skär i bitar mellan benen och linda kotlettbitarna med bacon. Stäng fogarna med hjälp av tandpetare.
Grilla på medelvärme på båda sidorna tills baconet är krispigt. Lägg slutligen BBQ-sås över hela ytan.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 200 g
Energi 0 kJ / 0 kcal 0 kJ / 0 kcal
Fett 0 g 0 g
- varav mättat fett 0 g 0 g
Kolhydrat 0 g 0 g
- varav sockerarter 0 g 0 g
Protein 0 g 0 g
Fiber 0 g 0 g
Salt 0 g 0 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Sommar

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan