Hoppa till innehållet
Baconpaj

Baconpaj

Riktig bacon 150 g

40min

6

Denna utsökta baconpaj med franska influenser är enkel att svepa ihop. En fyllig baconpaj som passar utmärkt till frukost eller brunch. Baconpajen är inte bara god utan ser också vacker ut och passar också väldigt bra till festbordet.

Ingredienser

Baconpaj
  • 1 rund råg-havre pajdeg, fryst
  • 1 Fyllning
Fyllning
  • 1 lök
  • 1 äpple
  • 2 vårlök
  • 0.5 tsk salt
  • 1 svartpeppar
  • 100 g Färskost
  • 100 g Snellman Riktig bacon 150 g
  • 100 g getost
  • 2 tsk sirap
  • 5 g färska salviablad

Instruktioner

Baconpaj – Gör så här

Tina upp pajdegen enligt instruktionerna på förpackningen. Värm ugnen till 200 grader.
Kavla ut den upptinade pajdegen på bakplåtspapper till en rund ca 3 mm tjock platta. Lägg degplattan i en ugnsform.
Skiva det skalade äpplet och löken. Hacka vårlökarna.
Bred ut färskosten på pajbottnet, lämna 2-3 cm från kanten obredd. Placera ut lök- och äppelskivorna på smältosten. Strö över vårlök och krydda med salt och svartpeppar.
Lägg ut baconskivorna på fyllningen, strö på färska salviablad och getost. Ringla till sist över sirap på fyllningen.
Vik ner kanten på pajdegen så att den täcker ca 2-3 cm av fyllningen.
Grädda i ugnens nedre del 20-25 minuter.
Avnjut baconpajen varm.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 150 g
Energi 1123 kJ / 270 kcal 1685 kJ / 405 kcal
Fett 18.2 g 27.3 g
- varav mättat fett 8.7 g 13 g
Kolhydrat 17.7 g 26.6 g
- varav sockerarter 5.1 g 7.6 g
Protein 7 g 11 g
Fiber 3.2 g 4.8 g
Salt 0.9 g 1.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan