Pekonipiirakka
Tämä pekonipiirakka valmistuu rennolla otteella ja saa vaikutteita Ranskasta. Täyteläinen pekonipiirakka maistuu herkulliselta aamupalalla tai brunssilla. Tämä maistuva ja näyttävä pekonipiirakka sopii oikein mainiosti myös juhlapöytäänkin.
4-6
40 min
Ainekset
-
- 380 g pyöreä ruis-kaurapiirakkataikina, pakaste
- Täyte
-
- 1 sipuli
- 1 pieni omena
- 2 kevätsipulia
- suolaa ja mustapippuria
- 100-150 g tuorejuustoa maun mukaan
- ½ pkt Kunnon pekonia
- tuoreita salvian lehtiä
- 100 g vuohenjuustoa
- 2 tl luomusiirappia tai siirappia
Pekonipiirakka — Ohje
-
- Kuumenna uuni 220 asteeseen. Siirrä pakkauksen ohjeen mukaan sulatettu piiraspohja leivinpaperille ja kauli se pyöreäksi, noin 3 mm paksuiseksi levyksi.
- Vedä levy leivinpapereineen uunipellille.
- Siivuta kuorittu sipuli ja omena. Silppua kevätsipuli.
- Levitä tuorejuusto taikinalevylle, jätä 2 – 3 senttiä reunaa tyhjäksi. Asettele sipuli- ja omenaviipaleet juuston päälle, ripottele kevätsipulisilppu ja mausta.
- Aseta pekoniviipaleet täytteen päälle, ripottele tuoreita salvianlehtiä ja vuohenjuustonokareita pinnalle, valuta siirappiraidat täyteaineksille.
- Taita reuna huolettomasti 2 – 3 sentin verran täytteen päälle.
- Paista uunissa, alatasolla 20 – 25 minuuttia.
- Nauti pekonipiirakka lämpimänä.
Vinkki!
Tätä reseptiä voi muunnella lisäämällä sekaan kauden sieniä tai vihanneksia:
- kinkku-pekonipiirakka
- kantarelli-pekonipiirakka
- parsa-pekonipiirakka
- suppilovahvero-pekonipiirakka
- purjo-pekonipiirakka
“Pekoni on yksi tykätyimmistä lihatuotteista ja niinpä me haluttiin tehdä omamme mahdollisimman hyvin. Meidän pekoni on aidosti suomalaista. Suomalaisen lihan lisäksi se nimittäin myös valmistetaan Suomessa.”
Tore, tuotekehittäjä