Pekonipiirakka

Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
Pekonipiirakka

Tämä pekonipiirakka valmistuu rennolla otteella ja saa vaikutteita Ranskasta. Täyteläinen pekonipiirakka maistuu herkulliselta aamupalalla tai brunssilla. Tämä maistuva ja näyttävä pekonipiirakka sopii oikein mainiosti myös juhlapöytäänkin.

4-6 40 mim

Ainekset

  • 380 g pyöreä ruis-kaurapiirakkataikina, pakaste
Täyte
  • 1 sipuli
  • 1 pieni omena
  • 2 kevätsipulia
  • suolaa ja mustapippuria
  • 100-150 g tuorejuustoa maun mukaan
  • ½ pkt Kunnon pekonia
  • tuoreita salvian lehtiä
  • 100 g vuohenjuustoa
  • 2 tl luomusiirappia tai siirappia

Tee näin

  1. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Siirrä pakkauksen ohjeen mukaan sulatettu piiraspohja leivinpaperille ja kauli se pyöreäksi, noin 3 mm paksuiseksi levyksi.
  2. Vedä levy leivinpapereineen uunipellille.
  3. Siivuta kuorittu sipuli ja omena. Silppua kevätsipuli.
  4. Levitä tuorejuusto taikinalevylle, jätä 2 – 3 senttiä reunaa tyhjäksi. Asettele sipuli- ja omenaviipaleet juuston päälle, ripottele kevätsipulisilppu ja mausta.
  5. Aseta pekoniviipaleet täytteen päälle, ripottele tuoreita salvianlehtiä ja vuohenjuustonokareita pinnalle, valuta siirappiraidat täyteaineksille.
  6. Taita reuna huolettomasti 2 – 3 sentin verran täytteen päälle.
  7. Paista uunissa, alatasolla 20 – 25 minuuttia.
  8. Nauti pekonipiirakka lämpimänä.
pekoni

“Pekoni on yksi tykätyimmistä lihatuotteista ja niinpä me haluttiin tehdä omamme mahdollisimman hyvin. Meidän pekoni on aidosti suomalaista. Suomalaisen lihan lisäksi se nimittäin myös valmistetaan Suomessa.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä