Baconpaj

Pekonigalette

Denna utsökta baconpaj med franska influenser är enkel att svepa ihop. En fyllig baconpaj som passar utmärkt till frukost eller brunch. Baconpajen är inte bara god utan ser också vacker ut och passar också väldigt bra till festbordet.

4-6 40 mim

Ingredienser

  • 380 g rund råg-havre pajdeg, fryst
Täyte
  • 1 lök
  • 1 litet äpple
  • 2 vårlökar
  • salt och svartpeppar
  • 100-150 g färskost enligt smak
  • ½ pkt Riktig bacon
  • färska salviablad
  • 100 g getost
  • 2 tsk ekologisk ljus sirap eller sirap

Baconpaj — Gör så här

  1. Tina upp pajdegen enligt instruktionerna på förpackningen. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Kavla ut den upptinade pajdegen på bakplåtspapper till en rund ca 3 mm tjock platta. Lägg degplattan i en ugnsform.
  3. Skiva det skalade äpplet och löken. Hacka vårlökarna.
  4. Bred ut färskosten på pajbottnet, lämna 2-3 cm från kanten obredd. Placera ut lök- och äppelskivorna på smältosten. Strö över vårlök och krydda med salt och svartpeppar.
  5. Lägg ut baconskivorna på fyllningen, strö på färska salviablad och getost. Ringla till sist över sirap på fyllningen.
  6. Vik ner kanten på pajdegen så att den täcker ca 2-3 cm av fyllningen.
  7. Grädda i ugnens nedre del 20-25 minuter.
  8. Avnjut baconpajen varm.
bacon

Vi har många gånger fått frågan varför vi inte tillverkar en sådan omtyckt produkt som vanligt bacon här i Jakobstad.
I vårt utbud finns sedan tidigare Extramör bacon, men inte traditionellt råbacon.

Vi har länge drömt om finländskt råbacon. Nya produkter kräver förutom produktutveckling ofta stora investeringar, att utveckla en ny produkt är alltså ingen liten grej. En bit inpå året 2017 började ändå bitarna falla på plats och vi kunde gå vidare med vår idé.

Nu kan vi stolta också erbjuda Riktig bacon – ett enastående mört och smakrikt råbacon.

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept