Hoppa till innehållet
Baconpasta

Baconpasta

Riktig bacon 150 g

20min

4

Lätt

Baconpasta – en mättande och god maträtt som du sveper ihop på ett nafs. Herr Snellmans baconpasta innehåller äkta finländskt bacon, Riktig bacon, som tillverkas av finländskt kött i Jakobstad. Pastan får utsökta smaknyanser av spenat, körsbärstomater och kryddad färskost. Baconpastan är god som sådan eller med riven ost till.

Ingredienser

Pekonipasta
  • 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
  • 300 g pasta
  • 1 g lök
  • 100 g körsbärstomat
  • 100 g spinat
  • 150 g Färskost
  • 1 dl vatten
  • 0.5 kruka basilika
  • 1 svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl riven ost

Instruktioner

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Skär baconknippet i fyra delar och bryn i en stor stekpanna eller traktörpanna tillsammans med en skivad lök.
Tillsätt körsbärstomater, spenat, färskost, vätska, hackade basilikablad och svartpeppar. Koka upp.
När pastan är klar, tillsett den i pannan med resten av ingredienserna och rör om. Om du vill kan du strö riven ost över pastaportionerna innan servering.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 300 g
Energi 695 kJ / 166 kcal 2085 kJ / 497 kcal
Fett 7.2 g 21.6 g
- varav mättat fett 3.4 g 10.1 g
Kolhydrat 18 g 54 g
- varav sockerarter 1.5 g 4.4 g
Protein 7 g 20 g
Fiber 1.3 g 3.9 g
Salt 0.7 g 2.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan