Baconpasta
20min
4
Lätt
Baconpasta – en mättande och god maträtt som du sveper ihop på ett nafs. Herr Snellmans baconpasta innehåller äkta finländskt bacon, Riktig bacon, som tillverkas av finländskt kött i Jakobstad. Pastan får utsökta smaknyanser av spenat, körsbärstomater och kryddad färskost. Baconpastan är god som sådan eller med riven ost till.
Ingredienser
Pekonipasta
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 300 g pasta
- 1 g lök
- 100 g körsbärstomat
- 100 g spinat
- 150 g Färskost
- 1 dl vatten
- 0.5 kruka basilika
- 1 svartpeppar
- 0.5 tsk salt
- 0.5 dl riven ost
Instruktioner
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Skär baconknippet i fyra delar och bryn i en stor stekpanna eller traktörpanna tillsammans med en skivad lök.
Tillsätt körsbärstomater, spenat, färskost, vätska, hackade basilikablad och svartpeppar. Koka upp.
När pastan är klar, tillsett den i pannan med resten av ingredienserna och rör om. Om du vill kan du strö riven ost över pastaportionerna innan servering.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 695 kJ / 166 kcal | 2085 kJ / 497 kcal |
Fett | 7.2 g | 21.6 g |
- varav mättat fett | 3.4 g | 10.1 g |
Kolhydrat | 18 g | 54 g |
- varav sockerarter | 1.5 g | 4.4 g |
Protein | 7 g | 20 g |
Fiber | 1.3 g | 3.9 g |
Salt | 0.7 g | 2.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.