Baconpasta

Pekonipasta

Baconpasta – en mättande och god maträtt som du sveper ihop på ett nafs. Herr Snellmans baconpasta innehåller äkta finländskt bacon, Riktig bacon, som tillverkas av finländskt kött i Jakobstad. Pastan får utsökta smaknyanser av spenat, körsbärstomater och kryddad färskost. Baconpastan är god som sådan eller med riven ost till.

4

Ingredienser

  • 150 g Riktig bacon
  • 300 g pasta enligt egen smak
  • vatten
  • salt
  • 1 lök
  • 8 körsbärstomater halverade
  • 80 - 100 tunn bladspenat
  • 150 g färskost med gräslökssmak
  • 1 dl vatten eller vitt vin
  • ½ kruka basilika
  • nymalen svartpeppar

Baconpasta — Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skär baconknippet i fyra delar och bryn i en stor stekpanna eller traktörpanna tillsammans med en skivad lök.
  3. Tillsätt körsbärstomater, spenat, färskost, vätska, hackade basilikablad och svartpeppar. Koka upp.
  4. När pastan är klar, tillsett den i pannan med resten av ingredienserna och rör om. Om du vill kan du strö riven ost över pastaportionerna innan servering.
bacon

Vi har många gånger fått frågan varför vi inte tillverkar en sådan omtyckt produkt som vanligt bacon här i Jakobstad.
I vårt utbud finns sedan tidigare Extramör bacon, men inte traditionellt råbacon.

Vi har länge drömt om finländskt råbacon. Nya produkter kräver förutom produktutveckling ofta stora investeringar, att utveckla en ny produkt är alltså ingen liten grej. En bit inpå året 2017 började ändå bitarna falla på plats och vi kunde gå vidare med vår idé.

Nu kan vi stolta också erbjuda Riktig bacon – ett enastående mört och smakrikt råbacon.

Rate

Dela

Kommentarer