Pekonipasta

Pekonipasta

Pekonipasta on täyttävä ja maukas ruokalaji, joka valmistuu käden käänteessä. Herra Snellmanin pekonipastan ohje sisältää aidosti suomalaista Kunnon pekonia, sillä valmistamme sen Pietarsaaressa suomalaisesta lihasta. Pekonin lisäksi herkullisia makuvivahteita pastaan tuovat pinaatti, kirsikkatomaatit ja maustettu tuorejuusto. Pekonipasta maistuu joko sellaisenaan tai pastajuustoraasten kanssa tarjoiltuna.

4 20 min

Ainekset

  • 1 pkt Kunnon pekonia
  • 300 g pastaa
  • 1 sipuli
  • 8 kirsikkatomaattia puolikkaina
  • 100 g ohutlehtistä pinaattia
  • 150 g ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa
  • 1 dl vettä
  • ½ ruukku basilikaa
  • mustapippuria, suolaa
  • (pastajuustoa raasteena)

Pekonipasta — Ohje

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa pekoninippu neljään osaan ja viipaloi sipuli.
  3. Ruskista pekonipalat laakeassa paistinpannussa tai paistokasarissa yhdessä sipuliviipaleiden kanssa.
  4. Lisää kirsikkatomaatit, pinaatti, tuorejuusto, neste, silputut basilikan lehdet ja mustapippuri.
  5. Kiehauta.
  6. Nosta kypsä pasta kattilasta kastikkeen joukkoon pannuun ja sekoita.
  7. Tarjoile pekonipasta halutessasi raastetun pastajuuston kera.

Vinkki!

Pekonipasta saa uutta makua, kun korvaat ohjeessa käytetyn 1 dl vettä valkoviinillä.

Ruokaa Kunnon pekonista

“Pekoni on yksi tykätyimmistä lihatuotteista ja niinpä me haluttiin tehdä omamme mahdollisimman hyvin. Meidän pekoni on aidosti suomalaista. Suomalaisen lihan lisäksi se nimittäin myös valmistetaan Suomessa.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit