
Pekonipasta
20min
4
Helppo
Ainekset
Pekonipasta
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 300 g pastaa
- 1 g sipulia
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 100 g pinaattia
- 150 g maustettua tuorejuustoa
- 1 dl vettä
- 0.5 kpl ruukkua basilikaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 dl juustoraastetta
Ohje
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa pekoninippu neljään osaan ja viipaloi sipuli.
- Ruskista pekonipalat laakeassa paistinpannussa tai paistokasarissa yhdessä sipuliviipaleiden kanssa.
- Lisää kirsikkatomaatit, pinaatti, tuorejuusto, neste, silputut basilikan lehdet ja mustapippuri.
- Kiehauta.
- Nosta kypsä pasta kattilasta kastikkeen joukkoon pannuun ja sekoita.
- Tarjoile pekonipasta halutessasi raastetun pastajuuston kera.
Vinkki!
- Pekonipasta saa uutta makua, kun korvaat ohjeessa käytetyn 1 dl vettä valkoviinillä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 695 kJ / 166 kcal | 2085 kJ / 497 kcal |
Rasva | 7.2 g | 21.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.4 g | 10.1 g |
Hiilihydraatit | 18 g | 54 g |
- josta sokereita | 1.5 g | 4.4 g |
Proteiini | 7 g | 20 g |
Ravintokuitu | 1.3 g | 3.9 g |
Suola | 0.7 g | 2.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.